Sport

Učenici OŠ „Dušan Radović“ najbolji šahisti u Srbiji

Učenici Osnovne škole „Dušan Radović“ iz Niša ostvarili su minulog vikenda veliki uspeh osvojivši prvo mesto u ekipnoj konkurenciji na 4. Republičkom školskom takmičenju u šahu.

Tim škole „Dušan Radović“ činili su učenici Dimitrije Stojanović, Pavle Ćirić, Andjela Dimitrijević, Jovan i Nikola Lukić, Iva Milenković i Viktorija Stojiljković.

Mladi šahisti doneli su u Niš osim zlata u ekipnoj i dve srebrne medalje i jednu bronzanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji. Srebro su osvojili Dimitrije Stojanović (7. razred) i Pavle Ćirić (5. razred), a bronzanu medalju Andjela Dimitrijević (7. razred).

Nastavnik škole „Dušan Radović“ i rukovodilac šahovske sekcije Aca Jovan Krstić je istakao da je Republičko takmičenje u Zrenjaninu okupilo učenike iz čak 48 škola.

„Konkurencija je bila izuzetno jaka, svi najbolji mladi šahisti bili su u Zrenjaninu i borili su se za svoje škole. Ekipa naše škole bila je bolja izmedju ostalih i od sedam beogradskih škola i dve novosadske škole“, rekao je Krstić.

On je podsetio da su učenici škole „Dušan Radović“ bili najbolji i na državnim takmičenjima u šahu održanim 2015. i 2016. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com