Društvo

Učenici iz Sankt Peterburga u poseti Nišu

Učenici iz Rusije koji već treći dan borave u Nišu, posetili su danas i Gradsku kuću. Većina njih, kako tvrdi, nikada nije bila u Srbiji, a na ovaj način su dobili priliku da se upoznaju sa ovdašnjim sistemom obrazovanja, dok će sledeće godine đaci iz Niša uzvratiti posetu i boraviti nekiliko dana u Rusiji.

Jedan od učenika Dima German (16) kaže da je oduševljen gradom i da mu se posebno dopala Tvrđava kao i sam centar grada.

“Grad je jako lep,a i ljudi su ljubazni i prijatni, ja sam oduševljen , ne postoji nijedna stvar koja mi se ne dopada u Nišu. Voleo bih da obiđem okolne planine i nadam se da ću za to imati priliku”, kaže German.

Učenici iz Rusije su smešteni kod svojih drugara iz škole pa tako imaju prilike da osete potpuno atmosferu kako je boraviti u jednoj srpskoj porodici.

Direktor Pravno- poslovne škole Milorad Gavrilović kaže da protokol saradnje između dve škole podrazumeva da đaci naizmenično posećuju jedni druge svake školske godine.

“Mi ćemo sledeće godine biti njihovi gosti i nadam se da će ova saradnja i prijateljstvo da traje još mnogo godina”, kaže Gavrilović.

Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur kaže da su niške škole ostavrile dobru saradnju sa drugim školama u Evropi kao i da bi bilo od velikog značaja za naše učenike da imaju mogućnost razemene na godinu dana sa Rusijom.

“Mislim da bi bilo lepo da se takav program napravi sa Rusijiom jer nam je način obrazovanja sličan, a takva saradnja bi bila od velikog značaja za obe strane”, kaže Banđur.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com