Društvo

Ubrzo dve nove fabrike za više od 2000 radnih mesta

Radovi na rekonstrukciji Bulevara Cara Konstantina koji su vezani i za otvaranje fabrike Cumtobel na prostoru nekadašnjeg Vinogradarskog instituta, u punom su jeku i biće završeni do 28. septembra kada će fabrika biti zvanično otvorena, rečeno je tokom obilaska gradilišta.

Inače, gradonačelnik Darko Bulatović i zamenik gradonačelnika Miloš Banđur obišli su danas radove na rekonstrukciji Bulevara Cara Konstantina kod Brzog broda i budući sportski kompleks Rovče.

”Zbog toga smo tu. I bićemo svakoga dana, ako treba, kako bi smo pratili dinamiku i pomagali u otklanjanju eventualnih problema, jer se Ugovor mora ispoštovati i svi radovi moraju biti okončani na vreme”, rekao je gradonačelnik Bulatović i dodao da iako problema ima, pre svega, sa podžemnim vodovima, sve se u hodu otklanja, preprojektuje i radovi se nastavljaju.

Ovo je jedan od najvažnijih projekata u gradu i Nišlije će vrlo brzo dobiti dve nove fabrike sa više od 2000 novih radnih mesta, ali i moderniji bulevar, kružne tokove, biciklističku i pešačku stazu, što sve čini da je Niš jedno veliko gradilište.

Kada su radovi u Rovčetu u pitanju, tu su u toku završni radovi. Trenutno se postavlja podloga od tartana na terenima za male sportove. Uređene su i svlačionice ispod tribina, a trenutno se radi i na uređenju pešačkih staza i osvetljenju.

“Ovo je investicija koja će značajno unaprediti sportske sadržaje Niša, a prostor koji je do pre samo šest meseci bio smetlište i ruglo pretvoriti u jedan od najlepših delova grada, što drevna niška tvrđava i njena okolina i treba da budu”, kazao je gradonačelnik Niša Bulatović.

Sređivanje Rovčeta je prva faza obimnog projekta revitalizacije niške tvrđave koji finansira Ministarstvo trgovine i turizma. Prva faza uključivala je sređivanje letnje pozornice, staza iznad nje i Rovčeta, dok će se u narednoj raditi na uređenju bedema i unutrašnjosti tvrđave, što će doprineti da ovaj drevni spomenik postane prepoznatljiv simbol Niša i mesto koje će privlačiti turiste iz celog sveta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com