Društvo

U znak sećanja; Arhijerejska liturgija u porti hrama Svetog Vasilija Ostroškog

Stotinak građana okupilo se na Svetoj arhijerejskoj liturgiji u porti hrama Svetog Vasilija Ostorškog kako bi obeležili 18 godina otkako su tokom NATO bombardovanj u naselju Duvanište u Nišu bačene kasetne bombe.

Ni jaka kiša nije omela građane da dođu i prisete se tog tragičnog događaja kada je zbog kasetnih bombi povređeno 11 osoba.

Meštani se nemolig događaja sećaju kao da je juče bilo, a slika kako u trenu sve postaje crni dim, nikada im, kako kažu, neće izbledeti.

“Ja sam sa terase zgrade u ulici Branka Krsmanovića gledala kako bombe padaju duž cele ulice, kako se sve pretvara u crni dim u sekundi. Mislila sam u tom trenutku da mi je drugarica poginula i zvala sam je neprestano. Hvala Bogu, posle sam saznala da je sve u redu, ali te trenutke nikada ne mogu da zaboravim”, kaže Dobrinka Vuković, iz naselja Duvanište.

Predsednik Skupštine GO Medijana Žarko Ranković kaže da se na ovom mestu svake godine okupi veliki broj ljudi kako bi se podsetili dana kada su na Duvanište pale kasetne bombe.

“Prisećamo se kasetnih bombi, kada su agresori gađali ljude, a koje je , na dan Svetog Vasilije Ostroškog spasao upravo ovaj svetac”, kaže on.

Na tom mestu u izgradnji je Hram posvećen Vasiliju Ostroškom koji bi, prema Rankovićevim rečima, trebalo da bude izgrađen sledeće godine,kada će započeti i oslikavanje Hrama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com