U fokusu

U susret letnjim festivalima (FOTO)

Čim su postavljeni posteri sa najavama za Međunarodni studentski festival folklora u organizaciji SKC, odmah su izazvali veliku pažnju prolaznika. Nišlije, ali i turisti koji češće prolaze kroz grad na Nišavi, navikli su da se reklame niških letnjih festivala postavljaju na  mostu.

Kako je ovo jedno od najprolaznijih mesta u gradu, dobra je lokacija i za pružanje više informacija o nastupajućim događajima. Tradicionalno, ovde se uvek oglašavaju oragnizatori  Nišvila i Filmskih susreta i a iz godine u godinu, sve više festivala se pridružuje ovakvoj praksi.

Tako je prvi od velikih letnjih festivala u Nišu 10. Medjunarodni studentski festival folklora. Počinje naredne nedelje, 16. jula, kada će biti organizovan uvek atraktivan defile svih učesnika u narodnim nošnjama svojih zemalja, Obrenovićevom ulicom, i svečano otvaranje festivala u Amfiteatru na keju. Festiival folklora trajaće do 20. jula, i predstaviće kako folklorne ansamble iz Srbije, tako i mnogobrojne folklorne grupe iz celog sveta, poput učesnika iz Argentine, Kolumbije, Poljske. Organizator je Studentski kulturni centar.

Nakon njega, od 10. do 13. avgusta održaće se i, prema mnogim i inostranim kritičarima ali i mnogobrojnoj publici, jedan od najznačajnijih i najpoznatijih festivala u ovom delu Evrope – Nišville.

Poslednje nedelje avgusta, kao i svake godine, održavaju se Filmski susreti, kada će se u Nišu okupiti glumci, reditelji, filmski radnici iz cele Srbije i regiona.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com