Društvo

U septembarskom upisnom roku još 1.664 mesta

Na fakultetima Univerziteta u Nišu, za upis brucoša u prvu godinu studija, ostalo je još 1.664 mesta – 374 budžetskih i 1.290 samofinansirajući. Sva mesta za studiranje o trošku države popunjena su na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, Pravnom, Ekonomskom i Elektronskom.

Drugi upisni rok za studente počinje 30. avgusta, prijavljivanjem kandidata. Polaganje prijmenih ispita biće organizovano 6. 7. i 8. septembra, a rok se završava 15.

Najviše budžetskih mesta ostalo je na PMF (111), i to na studijskom programu za matematiku (49) a zatim na studijskom programu za fiziku (26) i za hemiju (23). Ostalo je i 8 slobodnih mesta na katedri za biologiju, i 5 na geografiji.

Na Medicinskom fakultetu  ima mesta za još 24 studenta koji će studirati o trošku države -18 na smeru za stomatologiju i 6 na smeru za farmaciju.

Za samofinansirajuće studente za drugi upisni rok ostalo je još 1.290 mesta. Najviše ih je na Ekonomskom (339) i Pravnom (273 mesta).

Fakultet zaštite na radu upisaće još 160 samofinansirajućih studenata, gradjevinsko arhitektonski 108, Medicinski fakultet 40, Mašinski 49, Filozofski 50, Elektronski 22, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja 93, Pedagoški fakultet u Vranju 150 i Fakultet umetnosi 6.

Da bi mogli da polažu prijemni ispit, kandidati koji se prijavljuju, pored potrebne dokumentacije, moraju imati i dokaz o uplati za naknadu troškova pologanja ispita, a suma se razlikuje u zavisnosti od fakulteta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com