U fokusu

U selu Sečanica uručena UPOZORENJA dužnicima

Gradska opština Crveni krst sprovela je akciju u kojoj je obišla dužnike za vodu u selu Sečanica. Po popisu ove opštine, u selu postoji 123 domaćinstva koja nisu izmirila račune za vodu, a od tog broja 58 njih je odmah sklopilo sporazum i izmiriće svoja dugovanja do 30. jula.

Komunalni inspektori Službe za inspekcijske, komunalno-stambene i imovinsko pravne poslove Uprave Gradske opštine Crveni krst sproveli su akciju obaveštavanja meštana sela Sečanica na obavezu izmirenja finansijskih dugovanja za utrošenu vodu iz seoskog vodovoda u Sečanici.

Meštani sela Sečanica su na ovaj način upozoreni da postoji mogućnost isključenja  sa mreže seoskog vodovoda u slučaju neizmirenja obaveza ili nepotpisivanja ugovora o reprogramu duga.

Po evidenciji Odbora za vodu Saveta građana sela Sečanica, registrovano je ukupno 125 dužnika od čega su 2 budžetski korisnici koji nisu bili obuhvaćeni ovom akcijom.

Od 123 dužnika – domaćinstva, 58 upozorenja uručeno je sa potpisom dužnika, 12 je bez potpisa, 51 dužnik nije bio kod kuće, a imena 2 dužnika nisu bila vidljiva na fotokopiji spiska.

Iz GO Crveni krst navode da će svima koji u jučerašnjoj akciji nisu dobili  upozorenja, u narednim danima biti dostavljena poštom. To praktično znači da rok za uplatu dugovanja počinje da teče 24.  i trajaće do 30. jula.

Nakon tog datuma inspektori Gradske opštine Crveni Krst sa ovlašćenim organom za izvođenje radova na isključenju sa vodovodne mreže, pristupiće isključivanju korisnika koji nisu izmirili obaveze.

Da podsetimo, selo Sečanica u ovom trenutku ima dugovanja za vodu u visini od oko 13 miliona dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com