Ekonomija

U pogonu Leonija koji se sutra otvara posao za 2.200 radnika

U pogonu kompanije “Leoni” u Nišu koji će sutra biti otvoren, do kraja godine biće zaposleno više od 1.600 radnika, a vrlo brzo nakon toga i svih planiranih 2.200, izjavio je danas gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

On je podsetio da je “Leoni” u Nišu krenuo da radi sa pogonom u kome je najpre bilo angažovano 160 radnika.

“Ukupna vrednost investicija ‘Leonija’ u Nišu iznosi 22 miliona evra. Država je pomogla otvaranje pogona otkupom zemljišta za izgradnju i isplatom subvencija toj kompaniji”, rekao je Bulatović.

Prema njegovim rečima, grad i država obezbedili su po polovinu sredstava potrebnih da se komunalno opremi prostor preko puta Kazneno-popravnog zavoda, na kome je “Leoni” podigao fabriku.

Bulatović je rekao da će u Nišu do kraja godine, pored “Leonija”, pogone otvoriti i kompanije “IMI”, “Cumtobel” i “Džonson elektrik”, a ukupan broj novih radnih mesta u tim kompanijama iznosiće oko 7.000.

“Za grad Niš to će značiti povećanje budžetskih prihoda u narednim godinama od nekoliko stotina miliona dinara, s obzirom na to da preko 50 odsto budžetskih sredstava grada čine prihodi od poreza na zarade”, izjavio je Bulatović.

Pogon kompanije “Leoni” u kome se proizvode auto-kablovi otvoriće sutra u toku prepodneva predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali tačno vreme otvaranja još nije saopšteno.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com