Društvo

U Nišu za doček i Bijelo dugme i humanost

U Nišu će biti organizovan svečani doček Nove 2017. godine na Trgu Kralja Milana, ali će se on razlikovati od dosadašnjih po humanoj noti koju će imati, navodi se u zvaničnom saopštenju Grada Niša. 

Nišlije i Nišlijke će u novogodišnjoj noći zabavljati poznati rok sastav sa prostora bivše Jugoslavije, Bijelo dugme.

Alen Islamović, Mladen Vojičić Tifa i Goran Bregović učiniće novogodišnju noć posebnom uz dobro poznate hitove ovog rok sastava.

“Potrudili smo se da Niš zablista u novogodišnjoj noći i očekujemo sjajnu atmosferu i provod. Takođe, nadamo se da će naši sugrađani, ali i gosti koje očekujemo iz drugih gradova u Srbiji, kao i iz susednih država, uživati u dobroj muzici, zabavi i druženju na centralnom gradskom trgu.

Grad Niš predstavlja kapiju Balkana i značajan je centar ovog dela regiona. U toku ove godine povećan je broj turista koji su boravili u Nišu i s razlogom očekujemo da ih i u toku novogodišnjih praznika bude više nego lane.

Cilj nam je da što veći broj turista dođe u Niš. Želimo da popunimo kapacitete naših hotela i restorana, i da i na taj način doprinesemo budžetu.

Zahvaljujemo Klubu privrednika Niša i njihovim prijateljima, koji su pomogli da, kako gosti koje očekujemo, tako i oni naši sugrađani, koji nisu u finansijskoj mogućnosti da negde otputuju ili novogodišnju noć provedu u nekom od niških restorana, imaju priliku da u Novu godinu uđu uz spektakularan provod.

Klub privrednika Niša i njihovi prijatelji, doveli su renomirani bend sa prostora bivše Jugoslavije, Bijelo dugme, u Niš. Na ovaj način pokazali su društvenu odgovornost ali i veliku humanost.

Poštujući nameru Grada da tradicionalni doček na Trgu ove godine ima i humanu notu, Klub privrednika Niša i njihovi prijatelji izašli su nam u susret i obezbedili donaciju od milion dinara za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka-NURDOR, za dogradnju i opremanje hemato-onkološkog odeljenja na Dečijoj klinici u Nišu, koje je malog kapaciteta i u lošem stanju, na čemu im se mi ovom prilikom zahvaljujemo”, navodi se u zvaničnom saopštenju Grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com