Zdravlje

U Nišu peta žrtva morbila devojčica stara 11 meseci

Devojčica stara 11 meseci iz Doljevca preminula je u Kliničkom centru u Nišu usled komplikacija izazvanih malim boginjama.

Prema rečima načelnik intenzivne nege na Dečijoj internoj klinici Dejana Milojevića da je dete rodom iz Doljevca primljeno na bolničko lečenje 6. aprila, a da je preminulo 11. aprila u 19,30 časova.

“Beba je primljena je u relativno dobrom stanju, ali se njeno stanje pogoršalo na dan, dva pre smrti. Imala je problem sa plućima i disanjem i stavljena je na respirator, ali je srce jako loše odreagovalo. Imala je zastoj u radu srca na koji ništa nije moglo da utiče. Telo smo poslali na obdukciju, a po kliničkoj slici najverovatnije se radi o infekciji srčanog mišića “, rekao je Milojević.

Prema njegovim rečima, pre nego što je obolela od boginja devojčica je bila zdravo dete, bez hroničnih bolesti. Devojčica peta je žrtva malih boginja u Nišu, a 15. u Srbiji.

Prema podacima Institua za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut” od morbila je do sada u našoj zemlji obolelo 4.740 osoba.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com