Hronika

U Nišu NOVA HAPŠENJA u akciji ARES

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, uz koordinaciju Uprave kriminalističke policije, uhapsili su pet osoba osumnjičenih da su se kao pripadnici međunarodne organizovane kriminalne grupe bavili trgovinom narkoticima i organizovali krijumčarenje droga sa teritorije Turske, preko Bugarske i Rumunije do zemalja Evropske unije.

Nova hapšenja u akciji ARES

Preprodaja u Švajcarskoj

Zbog postojanja sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšeni su N.D. (1978), koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, M.Š. (1973), D.A. (1971), M.D. (1983), V.M. (1975), dok se za jednim osumnjičenim i dalje traga.

Postoje sumnje da su N.D. i M.Š. pronalazili mlađe osobe, koje nemaju krivični dosije i upućivali ih u Švajcarsku, kako bi tamo neposredno prodavali narkotike uživaocima, a sama kupoprodaja droge ugovarala se i organizovala u Nišu.

Prilikom pretresa stanova osumnjičenih, policija je kod M.Š. pronašla spisak sa podacima 35 kupaca opojne droge i šest mobilnih telefona, koji su, kako se sumnja, korišćeni za ugovaranje kupoprodaje, a ukupno je pronađeno i oduzeto 15 telefona i 30 sim kartica.

Nakon višemesečnog operativnog rada uz koordinaciju SPNSKN u Beogradu, na teritoriji Švajcarske, uhapšen je jedan od pripadnika ove kriminalne grupe, koji je preprodavao narkotike i kod njega je pronađeno 50 grama heroina, a potom su na teritoriji Ciriha uhapšena još dvojica pripadnika grupe sa 300 grama heroina.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu u zakonskom roku, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Marihuana

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu zaplenili su 30 kilograma marihuane i uhapsili D.O. (1996) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je marihuanu, upakovanu u 60 paketa, otkrila u torbi u prtljažniku „opel – astre“ , kod naplatne rampe Nais.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Razbojništvo

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su četiri osobe osumnjičene da su učestvovale u tuči u kojoj je jedna osoba zadobila povrede vatrenim oružjem.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nasilničko ponašanje uhapšeni su B.Š, U.Š, E.Š i T.I.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Kokain

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su I. C. (24), zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom kontrole u ugostiteljskom objektu, kod osumnjičenog pronašla kokain.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, I. C. je određeno zadržavanje do 48 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com