Društvo

U naselju “Milka Protić” trava preko glave, izmilile i ZMIJE (FOTO)

Za uređenje blokovskog zelenila ove godine Grad je JKP Mediana odborio 119 miliona dinara, što je za oko 70 miliona manje nego prošle godine. Sedam ekipa sektora Zelenilo JKP Mediana trenutno uređuje zelene površine na raznim lokacijama u gradu. Povodom žalbi žitelja niškog naselja “Milka Protić” da su iz nabujalog rastinja izmilele i zmije, u ovom preduzeću mole građane za strpljenje i uveravaju da će po planu biti sređeno za neki dan.

Katastroflana situacija u celom gradu

Smukovi i belouške ovih dana plaše meštane naselja “Milka Protić” koji su redakciji Niških Vesti poslali fotografije gmizavaca, kao i nabujale trave koja čeka prolećno košenje. Kako kažu, više ne smeju ni decu da puste da se igraju, jer nisu bezbedna u svojim dvorištima.

Iz JKP Mediana kažu da su svesni da je alarmantno stanje u svim delovima grada, ali mole građane za strpljenje, jer sedam ekipa treutno radi na raznim lokacijima u gradu. Trenutno se sređuje zelenilo na Ledenoj steni, u Rasadniku i Triglavskoj ulici, a naselje “Milka Protić” takođe je u planu, ali za nekoliko dana.

Grad kasno odobrio sredstva

Zaposleni u ovom javnom preduzeću kažu da se ove godine kasni sa sređivanjem blokovskog zelenila jer im je Grad odborio sredstva tek 31. maja. Ističu da su ekipe pošle na teren već sutradan, kada se stekao pravni osnov za ove aktivnosti.

Po odobrenju sredstava iz Grada, prvo su sredili zelene površine koje su bile potrebne za proslavu gradske slave, a imaju i detaljni plan po kome rade. Ove godine uspeli su da kupe dve nove kosilice, ali je problem zastarala oprema koje nema dovoljno, ali i starosna struktura radnika koje su nasledili iz “Gorice”.

“Poseban problem predstavlja zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, jer nam je starosna struktura radnika između 50 i 55 godina. Ono što imamo od opreme nije dovoljno za oko 60 hiljada kvadratnih metara zelenila u gradu, a nije da radnici ne rade”, kazali su u JKP Mediana.

Koliko para – toliko muzike

Inače, za uređenje blokovskog zelenila u Novom Sadu odvojeno je 600 miliona dinara, u Beogradu 3 milijarde, a sektor Zelenilo JKP Mediana Niš je za ove aktivnosti od Grada dobio 119 miliona dinara. Prošle godine je za ove namene Grad opredelio 180 miliona.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com