Društvo

U naredne tri godine Niš dobija veletržnicu u Međurovu

Do 2020. godine JKP Tržnica će izgraditi veletržnicu na skoro 19.000 kvadratnih metara, na putu Niš-Leskovac, u Međurovu. To će biti projekat od nacionalnog značaja, kaže direktor JKP Tržnice, Radovan Milojević.

U godini kada obeležavaju šest i po decenija rada, u JKP Tržnica kažu da su zadovoljni jer je infrastrukturna pokrivenost grada odlična – 15 pijaca prostire se na potezu od Novog Sela do Niške Banje. Ove godine biće izgrađena još jedna pijaca, na prostoru Loznog Kalema.

U pripremi su dva važna i velika projekta. Jedan od njih je rekonstrukcija  pijace Krive livade, na Bulevaru Nemanjića, koja bi trebalo da bude modernizovana u naredne dve godine.

Drugi veliki projekat, koji je od republičkog značaja je izgradnja veletržnice u Međurovu, u naredne tri godine.

“Tu će biti preseljena kvantaška pijaca, a na mestu starog kvantaša oslobodiće se prostor za parkiranje autobusa. U Međurovu će se pored kvantaša, nalaziti i auto-pijaca, kargo centar i veza sa aerodromom, prodaja poljoprivrednih proizvoda, topla i hladna prerada voća i povrća, komore za zamrzavanje, i još mnogo sadržaja na lokaciji između 16.000 i 19.000 metara kvadratnih,” kazao je Radovan Milojević, direktor JKP Tržnice.

Prema prvim procenama u ovu veletržnicu biće uloženo 13 miliona evra, i to uz pomoć sredstava grada, države i javno-privatnog partnerstva, dodao je Milojević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com