Zdravlje

U Hitnoj smanjen broj poziva građana

U niškom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć kažu da se broj intervencija kako na terenu, tako i u ambulantama smanjio u odnosu na prethodne dane. Kako navode, najčešće su se javljali hronični bolesnici kojima je nagla promena vremena uticala na pogoršanje zdravstvenog stanja.

U niškoj Hitnoj pomoći kažu da su im se u protekla 24 časa najčešće javljali pacijenti sa hroničnim bolestima. Ovi pacijenti su se žalili na bol u grudima, a zbog nagle promene vremena ekipe su intervenisale i zbog  aritmija, stomačnih tegoba, povišenog krvnog pritiska, respiratornih infekcija i alergijskih reakcija.

U poslednja 24 časa u ambulantama ove ustanove pregledano je 258 pacijenata, od toga u urgentnoj ambulanti 11, 209 u ambulanti za odrasle, a pedijatri su zbrinili 38-oro dece.

I na javnim mestima je bilo 11 intervencija, a najčešći su bili kolapsi.

U ovoj ustanovi kažu da je ipak broj Nišlija koji traže hitnu medicinsku pomoć smanjen u odnosu na prethodne dane, jer su se i meterološke prilike stabilizovale.

Da podsetimo, u subotu uveče je za veoma kratko vreme temperatura sa preko 40 Celzijusovih stepeni pala na 17.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com