Društvo

U “Bori” ove godine još jedno informatičko odeljenje

Gimnazija Bora Stanković je među tri najtraženije gimnazije u Srbiji i sva odeljenja prve godine se formiraju već posle prvog upisnog kruga, pritom je najčešće upisuju đaci sa maksimalnim brojem poena koje ponesu iz osnovnih škola I sa prijemnog ispita. Ovo su samo neki od razloga zbog kojih je ova niška gimnazija dobila nagradu “11. januar”, navodi direktorka škole.

Čak 100% maturanata ove gimnazije upiše fakultet. Učenici su, kažu, zadovoljni znanjem koje dobijaju u svojoj školi, I ono je, navode, odličan temelj za dalje školovanje.

 

Nikola Miljkovic, maturant Gimnazije Bora Stankovic

“Što se nastave tiče najdraže mi je što su profesori potpuno otvoreni. Trude se da nam na što interesantniji način predaju lekcije, a isto tako su tu kada nam je potreban savet ili kada nam treba pomoć u rešavanju problema van škole. Takođe, stičemo dobre navike kad je učenje u pitanju, što je odlična priprema za fakultet”, navodi Nikola Miljković, učenik četvrte godine.

Ukoliko sve bude teklo po planu Gmnazija Bora Stanković mogla bi, da od iduće školske godine, dobije još jedno informatičko odeljenje. Direktorka ove Gimnazije, Ljiljana Zlatanović navodi da je nalog iz Ministarsva da se kapaciteti ovih smerova povećaju, te se tako očekuje da će I njihov zahtev biti prihvaćen.

 

Ljiljana Zlatanovic, direktorka Gimnazije Bora Stankovic

“Tražićemo još jedno informatičko odeljenje ove godine, za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo”, navodi Liljana Zlatanović, direktorka Gimnazije Bora Stanković.

Za upis u gimnaziju Bora Stanković konkurencija je svake godine velika, naglašava ona.

“Mi u prvom krugu upisa upišemo sve učenike, s tim što su na prirodno-matematičkom smeru svi sa prvom željom”, navodi Zlatanović.

Direktorka navodi da đaci sa prirodno-matematičkog smera uglavnom upisuju tehničke fakultete, od kojih je najpopularniji Elektronski a zatim Mašinski. Kada je društveno-jezički smer u pitanju, đaci se najviše odlučuju za Filozofski fakultet, a zatim Pravni I Ekonomski, mada sve češće maturanti ove gimnazije postaju brucoši Medicinskog fakutleta. Gotovo svi “Borini” gimnazijalci se odlučuju za državne fakultete, a najveći broj njih studira o trošku budžeta.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com