Hronika

U akciji ARES u Nišu uhapšeno JEDANAEST osoba!

U okviru akcije Ares, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su više osoba osumnjičenih za iznudu, teške krađe, razbojništvo, trgovinu drogom i nedozvoljeno držanje oružja.

IZNUDA

Policija je uhapsila prilikom primopredaje novca D. M. (1993), D. R. (1993), S. R. (1991) i M. S. (1982) iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo iznuda.

Osumnjičeni se terete da su uz pretnje i nanošenje teških telesnih povreda, od oštećenog potraživali novac u iznosu oko 13.000 evra , a zatim i 1.500 evra.

Osumnjičenima je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, određeno zadržavanje do 48 časova.

TEŠKA KRAĐA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu rasvetlili su teške krađe u školama i uhapsili S. T. (1986) i R. S. (1984), obojica iz okoline Aleksinca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili ova krivična dela.

Sumnja se da su oni od januara do juna 2017. godine na teritoriji Niša, Aleksinca, Merošine, Doljevca, Ražnja, Žitorađe, Kruševca i Sokobanje obili više osnovnih škola iz kojih su krali računare i televizore. Na ovaj način školama je pričinjena materijalna šteta koja se procenjuje na više od milion i po dinara.

Pretresom porodičnih kuća osumnjičenih, policija je pronašla deo školske imovine, a drugi deo nađen je kod osoba koje su računare i televizore kupovale od njih.

S. T. i R. S. je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, određeno zadržavanje do 48 časova. Sudija im je odredio pritvor do 30 dana.

RAZBOJNIŠTVO

Policija je rasvetlila razbojništvo u trgovini u Nišu i uhapsila D. Ž. (1998) iz Niša, koji se tereti da je izvršio ovo krivično delo.

Sumnja se da su D. Ž. i jedan sedamnaestogodišnjak, 15. jula 2017. godine, maskirani ušli u prodavnicu i, uz pretnju nožem od radnice, uzeli novac.

Policija je protiv maloletnika podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku.

TRGOVINA DROGOM

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su dve osobe osumnjičene za trgovinu drogom.

Pretresom porodične kuće A. M, u okolini Niša, pronađena su dva paketa marihuane, težine oko 124,2 grama, a u kući T. R. četiri paketa heroina, težine 22,2 grama i vagicu za precizno merenje.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, po nalogu Višeg javnog tužilaštva A. M. i T. R. određeno je zadržavanje do 48 sati.

ORUŽJE I EKSPLOZIVNE NAPRAVE

Policija je uhapsila S. S. (1991) iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičeni se tereti da je u kuću oštećenog doneo dve bombe i pretio da će ih aktivirati. Brzom akcijom, policija je sprečila osumnjičenog da aktivira bombe.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, S. S. je određeno zadržavanje do 48 časova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com