Društvo

Tvrđava u znaku posete predsednika Izraela “i meča Makabi-Radnički”

Zastave Izraela i Srbije viore se od jutros sa niške Tvrđave, a razlog za to je današnja poseta predsednika Izraela Srbiji.

Simpatizeri niškog Radničkog su odmah ovaj gest protumačili kao način da se podrži niški tim koji večeras igra prvi meč drugog kola Lige Evrope u Tel Avivu.

“Zastava Izraela postavljena je na ulazu u Tvrđavu zbog posete izraelskog predsednika Ruvena Rivlina. Zastava će biti postavljena do subote do kada traje poseta. Svi veći gradovi u Srbiji imaće istaknute zastave Izraela ovih dana dok traje poseta”, rečeno je Niškim Vestima iz Gradske kuće.

Predsednik Ruven Rivlin danas dolazi u posetu Srbiji, a pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića, on će se sastati i sa predsednicom Narodne skupštine Srbije Majom Gojković.

Ruven Rivlin u jednodnevnu posetu Srbiji stiže posle zvanične posete Hrvatskoj, gde je, između ostalog, posetio spomen-park Jasenovac. Današnja poseta jeste i prva poseta jednog izraelskog predsednika našoj zemlji.

Slučajno se pogodilo da niški FK Radnički baš večeras igra prvi meč drugog kola kvalifikacija Lige Evrope sa ekipom Makabija u Tel Avivu. Utakmica se igra od 19 sati na Netanja stadionu uz direktan prenos na Drugom programu RTS-a.

U prvom kolu Radnički je bio bolji od malteške Gzire u obe utakmice sa konačnih 5:0, dok je Makabi u prvom kolu kvalifikacija odmerio snage sa timom Ferencvaroš iz Mađarske, ukupnim rezulatom 2:1.

Već 2. avgusta Nišlije dočekuju ekipu Makabija u revanš meču drugog kola. Nakon uspešno završenog drugog kola, fudbaleri Radničkog bi u trećem kolu mogli da igraju sa boljim iz dvomeča između kazahstanskog Tobola i jermenskog Pjunika. Utakmice trećeg kola na programu su 9. i 16. avgusta.

Foto: Niške Vesti

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com