Društvo

Turski Atlas global stiže na niški aerodrom?

Sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ uskoro bi mogao da poleti još jedan avio-prevoznik, najavljuje ambasador Turske u Srbiji Tandžu Bilgič.

On je, nakon sletanja prvog aviona turske kompanije Atlas global na novoj liniji Beograd-Istanbul na aerodrom „Nikola Tesla“ rekao da sa Srbijom imaju dobre političke odnose i da su i ekonomski bolji nego ranije, jer turski investitori žele da ulažu u Srbiju.

Dodao je da očekuje da ove godine Srbiju poseti više turista iz Turske i istakao da postoji želja da se otvori i linija Niš-Istanbul.

Sa aerodroma „Konstantin Veliki“ od 17. oktobra prošle godine saobraća redovna kargo linija sa Istanbulom, a letovi se obavljaju jednom nedeljno.

Takoše sa niškog aerodroma lete avioni ka 9 destinacija širom Evrope niskotarifnim prevoznicima Wizz Air-a i Ryanair-a, a ove godine ove godine očekuju se još dve aviokompanije: SWISS i švajcarska Germania, obe na liniji do Ciriha.

Samo u toku prvog meseca u ovoj godini kroz niški aerodrom prošlo je preko 20.000 putnika, a u ovoj godini očekuje se i preko 300.000 putnika, štoje aspolutni rekord.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com