Društvo

TURISTIČKI BUM u Nišu

U Nišu je jula meseca nastavljen veliki rast turističkog prometa koji je krenuo početkom ove godine.

Samo jula Niš je ukupno posetilo 11 160 turista, i to je broj onih koji su regularno platili boravišnu taksu, broj je realno veći za trećinu, procene su turističkih radnika.

Prema saopštenju Republičkog zavoda za statistiku, u Niš je posetilo više turista nego istog meseca lane. Ukupno je to više za 39,6%, pri čemu je broj domaćih turista povećan za 13%, a broj inostranih za 51% u odnosu na isti mesec 2016. godine.

Rezultati pokazuju da se i u kategoriji noćenja beleži rast i to u broju noćenja 29,6% više turista nego juna lane, pri čemu se broj noćenja domaćih turista povećao za 5%, a broj stranih za 57%.

“Ovakav rezutta smo dobili odličnim radom Turističke organizacije Niš, promotivnim kampanjama koje sprovodimo na potencijalnim tržištima u regionu, kao i na destinacijama sa kojima je Niš povezan direktnim letovima sa aerodroma “Konstantin Veliki”. Naravno da i rad aerodroma utiče na ovakav rezultat a mi u narednom periodu tek očekujemo dolazak većeg broja turista”, kaže Uroš Parlić, direktor TON-a.

Ono što pokazuje statistika jeste i to da su najbrojniji turisti i po zemlji pripadnosti po dolasku i noćenjima gosti iz Bugarske, Grčke, Kine, Italije i Nemačke.

Prema nezvaničnim informacijana rast broja turista dogodio se i u avgustu mesecu kada je u Nišu zabeleženo 23 hiljada noćenja, što je povećanje od 40% u odnosu na isti mesec lane, kada je ostvareno 17 454 turista.

Turistička organizacija Srbije svake godine dodeljuje nagradu “Turistički cvet” za one najuspešnije u turizmu za tekuću godinu. TON se nada nagradi za najbolju turističku organizaciju, jer su niški razulati više nego dobri ove godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com