Društvo

TUGA! Sahrana blizanaca sutra, drugari prikupljaju pomoć

Blizanci Neda i Milan Pavlović koji su stradali u eksploziji plinske boce u niškom naselju Durlan, biće sahranjeni sutra u 12 sati na Novom groblju u Nišu.

Osamnaest godina su delili dobro i zlo, planirali da zajedno upišu fakultet, ali su im snovi prekinuti u nedelju u 15.10. Bili su odlični đaci, deca kakvu samo možete da poželite, kažu komišije.

Neda je bila odličan đak, pohađala je Gimnaziju “Svetozar Marković”. Upravo njeni drugari organizovali su se kako bi sakupili novčana sredstva za njenu porodicu, koja kažu jeste skromnijeg ekonomskog statusa.

“Prvo smo se organizovali mi unutar naše škole da skupljano novčana sredstva kako bi na neki način pomogli porodici, onda smo o tome pričali i pisali na društvenim mrežama. Kada su za našu akciju saznali i đaci drugih škola, u želji da nam se pridruže organizovali smo veliku akciju koja počinje danas u Kupina bioskopu u 12 sati i trajaće do kraja nedelje”, kažu za Niške Vesti učenici IV3 Gimnazije “Svetozar Marković”, upravo školski drugari Nede Pavlović.

Njen brat Milan voleo je šah i postizao vrhunske rezultate. Predviđali su mu sjajnu karijeru, dodaju ljudi koji su poznavali ovog divnog mladića, koji je bio maturant Pravno-poslovne škole u Nišu.

Neda i Milan planirali su da upišu fakultet i zajedno studiraju.

Direktor Kliničkog centra u Nišu prof. dr Zoran Radovanović potvrdio je da su povređeni u eksploziji plina stabilno. Reč je o majci nastradalih tinejdžera Nataši, tetki Ivani Cvetanović, Zorici Petrović (74) u čijem stanu se desila eksplozija i slučajnom prolazniku Dragomiru Rašiću (84).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com