U fokusu

Toplana dobija novo rukovodstvo, UPSS “praznu stolicu” u Nadzornom odboru

Direktor niške Gradske toplane više neće biti Zoran Stojanović, a Udruženi pokret slobodnih stanara (UPSS), dobiće svog predstavnika u Nadzornom odboru po principu “prazne stolice”, saopšteno je na nedavnom sastanku predstavnika grada, Gradske toplane i UPSS-a, saznaje Danas.

Predstavnici grada na čelu sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem na tom sastanku izrazili su nezadovoljstvo zbog više Stojanovićevih odluka,  koje  nisu doprinele rešavanju problema. Osim smene Stojanovića, Toplana će dobiti i novog tehničkog direktora.

Novi direktor ovog javnog preduzeća trebalo bi da bude Predrag Milačić, jedan od rukovodilaca u Objedinjenoj naplati. Stojanović je bio kadar SNS-a, a Milačić je u SPO-u.

Jedan od ključnih povoda za održavanje sastanka je sve veći broj zahteva Nišlija za isključenje sa sistema daljinskog grejanja, što je počelo ozbiljno da se odražava na poslovanje Toplane.

Dogovoreno je da se razgovori nastave sledeće sedmice, kada bi predstavnici UPSS-a trebalo da iznesu svoje predloge za izmenu nedavno usvojene skupštinske odluke o isporuci toplotne energije, kojom je građanima “dozvoljeno” trajno isključenje iz sistema daljinskog grejanja, ali pod uslovima koji ga u praksi gotovo onemogućavaju, prenosi Danas.

Kako su Niške Vesti nedavno objavile, do sada je uzeto oko 800 zahteva za privremeno ili trajno isključenje sa toplovodne mreže, a Toplani vraćeno oko 100 popunjenih zahteva.

Rok do kada korisnici mogu da podnesu zahteve za isključenje sa mreže daljinskog grejanja je 30. jun.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com