Sport

Tončev: Milion evra za rekonstrukciju Čaira

Predsednik Radničkog sa zamrznutom funkcijom, Ivica Tončev, nastaviće sa svojim timom da radi na obezbeđivanju uslova neophodnih za novu epizodu “Niškog Reala” u Evropi. Kao naredni korak planirano je ulaganje u rekonstrukciju stadiona Čair.

Ovim potezom prvi čovek Radničkog namerava da gradski stadion u potpunosti približi standardima UEFE, kako bi Radnički, ukoliko izbori kvalifikacije za evropska takmičenja, svoje mečeve mogao da igra kod kuće.

“Radnički će u najkraćem roku, najkasnije za dva meseca, obezbediti milion evra kako bi se nastavila rekonstrukcija stadiona Čair. Očekujem da i gradska i republička vlast pruže podršku Radničkom i izdvoje bar onoliko novca koliko će i klub uspeti da obezbedi. Naša ambicija nije mala i očekujem da zajedničkim naporom dođemo do cilja.” ističe Tončev.

Koliko je važan ovaj segment za sve okupljene oko fudbalskog kluba govori i podatak da se sve češće apeluje na one koji su nadležni da preduzmu nešto povodom stadiona, a upravo je pred utakmicu Radničkog i Bačke kapiten Aleksandar Jovanović ispred ekipe istakao teren kao najvećeg protivnika niškog kluba u dosadašnjem delu prvenstva. 

Tončev je rekao da Radnički želi da ulaganjem u stadion da primer i ostalima jer je to “bitno za budućnost Niša i celog regiona”.

“Imajući u vidu da je Radnički jedini korisnik stadiona, želim da ulaganjem u njega damo primer i ostalima. Ja iskreno molim gradsku i republičku vlast, kao i sve one koji mogu i žele da pomognu da slede primer Radničkog, a sve u cilju da najveći grad na jugu Srbije konačno dobije reprezentativni stadion kakav i zaslužuje” zaključio je prvi čovek Radničkog.

Podsećamo da je niški tim u utakmici 23. kola savladao Bačku sa 4:0, upisao šestu vezanu pobedu u ligi i sa 42 boda izbio na željeno treće mesto na tabeli, koje garantuje nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Aktuelna generacija Radničkog je ovim trijumfom ušla u anale kluba, pošto je prva u istoriji uspela da veže šest pobeda u najelitnijem takmičenju u državi.

Uz činjenicu da koliko-toliko uspevaju da u teškim uslovima održavaju Radnički na željenom nivou, onakvom kakav ovaj klub i grad zaslužuju, nameće se zaključak da bi sa poboljšanjem uslova u kojima to rade mogli mnogo više. 

Infrastrukturni problemi znatno utiču na moral igrača, kao i posećenost koja varira već neko vreme, pa se kao jedino delotvorno rešenje nameće da se energija koja dolazi iz samog vrha niškog kluba ujedini i iskoristi na najbolji mogući način, kako bi svima nama, zajedno sa Radničkim, bilo mnogo bolje. Apel namenjen gradskoj vlasti mogao bi da se preslika i na nišku javnost, koja bi svojim povratkom na tribine, uskoro novog stadiona, dala vetar u leđa lokalnom klubu i brendu grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com