Društvo

TON: Grad Niš kao turistička destinacija i na sajtu Rajanera

Turistička organizacija Niša (TON) uspela je da turističku ponudu našeg grada plasira i preko sajta irske nisko tarifne avio kompanije Rajaner. Juče je lansirana reklama  Grad Niš kao  karusel na italijanskom i nemačkom sajtu ovog prevoznika, rekao je za Niške Vesti direktor TON-a Uroš Parlić. Niš u ovoj kalendarskoj godini beleži povećanje broja i stranih i domaćih turista. Za to su zaslužne i avio kompanije koje su Niš povezale sa čak devet evropskih destinacija. Da bi efekti bili još bolji, potrebno je da TON hitno dobije Info pult ofis na niškom aerodromu, tvrdi Parlić.

Direktne  letove sa niškog aerodroma “Konstantin Veliki” trenutno imaju mađarska kompanija Vizer/orig. Wizz Air i irska Rajaner /orig. Ryanair, a od februara se očekuje dolazak i švajcarske avio kompanije Germania koja će uspostaviti direktne letove ka Cirihu.

Time će Niš biti povezan sa deset evropskih gradova i šest država: Slovačkom, Nemačkom, Holandijom, Švedskom, Italijom i Švajcarskom.ryanair-avion

Rajaner iz Niša leti prema Berlinu, Bratislavi, Dizeldorfu i Milanu. U cilju promocije ovih letova, ostvarena je i saradnja sa TON-om.

“Juče je lansirana reklama  Grad Niš kao  karusel /orig.carousel  na italijanskom i nemačkom sajtu ovog prevoznika. Kampanja ce trajati 2 meseca i proširiće se na tržište Slovačke i Austrije  sa geotag mejlovima  ka svim potencijalnim korisnicima  kojima se nudi nova destinacija, a to je Grad Niš”, objasnio je direktor TON-a, Uroš Parlić.

Mađarska avio kompanija Vizer, prva je pokrenula direktne letove sa niškog aerodroma, prvo prema Malmeu i Bazelu, a zatim i prema Dormundu, Memingemu i Ajndhovenu.wizz

Svi ovi podaci, kao i činjenica da je nedavno prošao i stohiljaditi putnik, govore da je na aerodromu neophodno prisustvo Turističke organizacije Niša, tvrdi Parlić i dodaje:

“Više puta smo se obraćali aerodromu i tražili da TON dobije svoj Info- desk ofis , po uzoru na Turističke organizacije Beograda (TOB) i Srbije (TOS) koje imaju svoje pultove na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla.” Probali smo i preko resornog većnika, međutim niko nije ništa preduzeo da nam to omogući, a zašto to još nije moguće zaista ne znam”, kazao je Niškim Vestima.

uki

Zvanični podaci Republičkog zavoda za statistiku pokazuju  da je u Nišu za period od januara do oktobra 2016. godine ukupno noćilo 20,6 odsto više turista nego u istom periodu prošle godine.

Od tog broja, 24,3 odsto je više noćenja domaćih turista i 16 odsto više stranih turista, što nije zanemarljivo povećanje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com