Politika

TO JE VAMA VAŠA BORBA DALA: Trećina Lalinca u mraku zbog isključene struje

„Sve nas je zapanjila vest da je trećina jednog od najvećih niških sela, Lalinca, u mraku zbog isključene struje. To nije prvi put da ceo Niš bude u mraku ili da se sprovodi tortura nad građanima Niša isključivanjem struje, jer su neki tako gradili političku karijeru, ali se ovim fenomenom, kao što vidimo, sada bave i republički mediji i javnost. E pa, gospodo, to je vama vaša borba dala”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

Jovanović kaže da je Lalinac bio simbol gradnje i izgrađenih ulica kao i jednog od šest novoizgrađenih mostova, a jedan u tom velikom selu na Moravi, dok je on učestvovao u lokalnoj vlasti.

„U to vreme kad smo vodili grad nije bilo notara i izvršitelja, intenzivno se gradilo i Niš je bio veliko gradilište. Nije bilo smanjenja plata i penzija, komunalnog bunta i samoorganizovanja građana. Nije bilo poklanjanja aerodroma, nije bilo gašenja medija, masovnog odlaska mladih, afera i nagomilane korupcije i hapšenja čelnika grada kao i masovnih političkih hapšenja”, naglašava on.

Jovanović kaže da dok se običnim ljudima u Lalincu i Nišu masovno, kao što vidimo, isključuje struja, firme iz Bora, Beograda i Kragujevca i državna preduzeća, Elektroprivredi Srbije za struju duguju 200 miliona evra, kako pišu mediji.

„Vrednim seljanima iz Lalinca, koji snabdevaju niške pijace poljoprivrednim proizvodima, sa plodne moravske zemlje, se uveliko „dere” koža, dok drugi duguju milione za struju i nikom ništa”, zaključuje on.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com