Društvo

Tango je tužna misao koja se pleše

Za sve ljubitelje argentinskog tanga, danas je poslednji dan da zaigraju ili bar vide druge kako igraju ovaj magični ples. Festival je počeo u petak, 25. maja i traje do danas, 27. maja. “Niš tango festivalito”, prvi je međunarodni plesni tango festival u našem regionu.

“NiŠ tango festivalito” trebalo je da okupi ljubitelje ovog plesa iz čitave Srbije, država iz okruženja, pa čak i iz Amerike i Izraela, a manifesatcija se organizuje u Oficirskom domu, namera je organizatora da se tango pleše preko celog dana, do duboko u noć.

Foto: Aleksinačke vesti

Program Festivala obuhvata časove plesa, milonge i koncerte orkestra Solisti Di Sud i mladog Lamprosa Gonzalesa, već odavno poznatog Nišlijama sa gradskih trgova.

Pored toga, za ovaj događaj vezuju se i imena Rafaela Ramireza, poznatog tangerosa koji je ples usavršavao u Argentini, Brazilu, Kolumbiji i Japanu, zatim, jednog od najpoznatijih plesnih parova na Balkanu – Jelene Minić i Miloša Miloradovića, kao i nekoliko DJ-eva, poznatih u plesnim tango krugovima.

Organizator događaja je Saša Stamenković iz Aleksinca, koji već godinu dana pokušava da na jug Srbije “dovede” argentinski tango i okupi plesače oko ideje da ovaj ples treba promovisati na svakom mestu i u svim gradovima, a ne samo u metropolama.

U prilog toj tvrdnji ide i podatak da je prošle godine, u njegovoj organizaciji, u Lipovcu kod Aleksinca uspešno održan trodnevni plesni događaj pod nazivom “Tango in the woods” (tango u šumi) i da se, za kraj avgusta, na istom mestu ove godine priprema još jedan, a sve sa ciljem da događaj postane tradicionalan.

Sve o Festivalu na  https://www.nistangofestival.com/

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com