Ekonomija

SWISS uvodi i treći let sa aerodroma Konstantin Veliki

Švajcarski nacionalni avio prevoznik SWISS AIR od narednog meseca uvodi i treći let na relaciji Niš-Cirih.

Prema rezervacionom sistemu, pored letova petkom i nedeljom, od 20. juna avioni švajcarskog avioprevoznika prevoziće putnike i sredom, objavljeno je na sajtu ove aviokompanije.

Avioni iz Ciriha sletaće na aerodrom Konstantin Veliki u 13:40, dok će sa erodroma Konstantin Veliki ka Cirihu poletati u 14:25. Cena karte za letove na ovoj relaciji kreće se već od 37 evra.

Avioni SWISS AIR duže od godinu dana obavljaju prevoz putnika sa niškog aerodroma, tačnije od 2. aprila 2017.

Niški aerodrom “Konstantin Veliki” nastavlja sa tendecijom rasta broja putnika. Samo tokom aprila meseca letelo je nešto više od 30.000 putnika što je skoro isti broj putnika koliko je letetlo istog meseca prošle godine.

Od početka godine do kraja aprila ukupno je prevezeno 114.983 putnika, što je 20.000 više u odnosu na isti period prošle godine. Sa ovakvim trendom rasta broja putnika i aktuelnim brojem linija uključujući novu liniju do Ciriha i novu liniju do Beča, koja je planirana za novembar, aerodrom Konstantin Veliki bi mogao na kraju godine da dostigne 350.000 – 400.000 prevezenih putnika.

Tokom 2017. godine, 331.582 putnika je letelo sa aerodroma Niš.

Trenutno sa aerodroma Konstantin Veliki lete tri avio kompanije – Wizz Air, Ryanair, SWISS, povezujući Niš sa deset destinacija Evrope – Bratislava, Dizeldorf, Stokholm, Milano, Berlin, Bazel, Dortmund, Memingem, Malme i Cirih.

Cene avio-karata u jednom smeru kreću se od 9,99 evra koliko će tokom juna koštati let do Bratislave avionima Ryanair-a, do 37 evra koliko košta let do Ciriha.

Avio-karte za destinacije Wizz air-a do Memingema, Bazela, Malmea i Dortmunda, do kraja junabiće snižene 20%.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com