Sport

Svi u Čair! PODRŠKA igračima sa tribina najbitnija

Niš je danas prestonica rukometa. Muška i ženska reprezentacija igraće u Hali Čair odlučujuće utakmice za plasman na svetsko i evropsko prvenstvo.

Ženska reprezentacija igra od 18 sati protiv selekcije Italije u revanšu baražnog meča za odlazak na svetsko prvenstvo u Italiji.

Muška reprezentacija od 20: 45 igra protiv Poljske utakmicu 5. kola kvalifikacija za evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

Foto: srbijadanas.rs

Rukometašice Srbije večeras očekuju ubedljivu pobedu, ali se i nadaju i da će sa tribina niškog Čaira imati veliku podršku.

Selektor ženske reprezentacije Ljubomir Obradović kaže da je zadovoljan ekipom.

 “Proučili smo napad Italijanki, a u našem napadu smo povećali protok i brzinu lopte. Svaki početak je težak, ali možemo biti zadovoljni. Kako vreme bude prolazilo i devojke će lakše usvajati stvari koje tražim od njih. Italija je borbena ekipa, izdržljiva u trčanju, igraju organizovano u kontranapadu”, rekao je Obradović.

Šampionat sveta biće održan od 1-17 decembra u šest nemačkih gradova.

Nakon rukometašica na parket niške hale izlaze i rukometaši reperezentacije. Oni igraju protiv Poljske za plasma na Evropski šampionat.

Muškarci se bore da januara igraju u Hrvatskoj ovaj šampionat, kaži neće biti laka borba jer nisu u najjačem sastavu.

“Igrači sakupljaju zadnje atome snage, da ovu priču koja traje 8 meseci završino na pravi način”, rekao je Jovica Cvetković, selector muške rukometne reprezentacije.

Srbija se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli sa šest bodova, dok je Belorusija druga sa bodom manje. Treća je Rumunija sa četiri, dok su današnji protivnici Poljaci sa osvojenim jednim bodom poslednji na tabeli.

Karte za oba meča koštaju 200 dinara i mogu se nabaviti na biletarnici niške hale Čair.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com