Društvo

Svečana dodela vaučera osmacima za program FFD – brzo čitanje

Đaci generacije, svršeni učenici osmog razreda iz dvadeset niških škola koje su potpisale protokol o saradnji sa obrazovno-razvojnim centrom Pro-mens, dobili su vaučere za pohađanje programa „FFD- brzo čitanje sa razumevanjem i tehnikama pamćenja“.

Ovaj program, koji će im pomoći u daljem školovanju, traje pet nedelja, a dinamika aktivnog učenja je jednom sedmično po dva sata, kažu o ovom Centru. Pro-Mens preporučuje i metodički program „Suanpan- mentalna aritmetika”.

 

Pro-Mens – obrazovanje za ceo život

Pro mens se bavi obrazovnim tehnikama i inovacijama u obrazovnom sistemu.
Prvi su počeli sa primenom programa SuanPan – mentalna aritmetika, a edukacija mališana se danas vrši u preko 40 gradova u regionu, ne samo u Srbiji. Sa decom radi preko 150 licenciranih predavača koji imaju najmanje tri godine radnog iskustva u obrazovanju.

Program SuanPan mentalna aritmetika ima za cilj poboljšanje pažnje, memorije i koncentracije. Rad na abakusu, fleš kartici istovremeno aktivira levu i desnu hemisferu, korišćenjem leve i desne ruke, i na taj način se kod dece podstiče razvoj logičko-matematičke inteligencije, mašte i kreativnosti, analize, zaključivanja i alternativnog razmišljanja . Dakle, razvijaju se i podstiču svi potencijali koje dete poseduje“, kaže Irena Jovanović, pedagog i zamenica direktora obrazovno-razvojnog centra Pro-Mens.

Um caruje moto je Centra Pro-Mens koji u Nišu aktivno radi od 2013. godine.

Šta je SuanPan – metalna aritmetika?

Suanpan na kineskom jeziku znači računaljka, a tehnika dolazi sa azijskog kontinenta. Ovaj metodički paket ima sve elemente nastavnog procesa: od testiranja, pohađanja nastave i aktivnosti kroz igru. Edukacija dece traje 2 sata i 15 minuta, jednom nedeljno, u trajanju od osam meseci.
Program je namenjen deci od 5 do 14. godine, a grupe su razvrstane po uzrastu.

Prva grupa su najmlađi od 5 i 6 godina, druga su niži školski uzrasti, a treću grupu čine deca od 10. do 14. godine života.

Kroz program SuanPan mentalne aritmetike, deca usvajaju tehniku rada na abakusu, proces vizualizacije, jačaju pažnju, memoriju i koncentraciju, a sve se to meri kroz testove. Nakon osam meseci, koliko traje program, roditelji dobijaju povratnu informaciju o napredovanju svog deteta“, objašnjava Irena Jovanović.

Saradnja sa osnovnim školama i program FFD

Program saradnje sa niškim osnovim školama počeo je u novembru 2016. godine kada su učenicima podeljene 72 besplatne školarine za pohađanje programa „SuanPan– mentalne aritmetike“.

Selekcija je pravljena na radionicama. Učestvovali su đaci drugih i šestih razreda. Besplatne vaučere za program „SuanPan- mentalne aritmetike“ dobili su tada oni đaci koji su bili najbolji u izradi logičko- matematičkih i kreativnih zadataka“, kaže Irena Jovanović, zamenica direktora Centra Pro-Mens.

U maju je dvadeset niških osnovnih škola sklopilo protokol o saradnji sa ovim Centrom, a do sada su licencirani predavači održali preko 60 radionica u kojima su učestvovali učenici nižih razreda osnovnih škola.

Svečanom dodelom vaučera završavamo deo potpisanog protokola za ovu školsku godinu. Đaci generacije iz dvadest niških osnovnih škola dobiće priliku za učenje programa „FFD- Fast forward, brzo čitanje“, objasnila je Jovanović.

Ove vaučere će svršeni osmaci moći da koriste sa početkom nove školske godine, a sam program traje pet nedelja, jednom sedmično po dva sata.

U Centru Pro-Mens kažu da nakon ovog programa, testovi pokazuju da deca i odrasli čitaju brže za 50 do 100 procenata, jer se kroz program razvija i koncentracija i pamćenje.

Obrazujte svoje dete za ceo život

Budući da živimo u vremenu koje od savremenog čoveka traži stalno usavršavanje znanja i veština, ovaj Centar opredelio se da niškim mališanima otkrije uspešne metode brzog savladavanja gradiva poboljšanjem pamćenja uz razvijanje logičkog rasuđivanja i kreativnog razmišljenja.

Kroz metodičke pakete obrazovno-razvojnog centra Pro-Mens pomažete svom detetu da uhvati korak sa svim iskušenjima 21. veka, jer će razviti pažnju, koncentraciju, samopouzdanje, pamćenje, reflekse i logiku.

Dobrodošli u PRO-MENS

ADRESA:
Vožda Karađorđa 47

TELEFON:
018/250-700

Opširnije pročitajte >>>

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com