Hronika

SUKOB U SUDNICI: Ubica iz Medoševca napao čuvare

Napad na zatvorske čuvare, ali i verbalni duel između optuženog za teško ubistvo Gorana Živkovića (54) iz sela Medoševac kraj Niša i roditelja njegove supruge Jasmine (48) za čije se ubistvo tereti, obeležio je nastavak suđenja ovom zlikovcu.

Živković se tereti da je 3. oktobra 2016. godine u porodičnoj kući u Medoševcu suprugu 15 puta udario metalnom šipkom po glavi, a zatim je, u nameri da prikrije zločin, izjavio da su ih napali razbojnici koji su, navodno, i njega povredili.

Glavni pretres nastavljen je u četvrtak u Višem sudu u Nišu davanjem izjave predstavnika Komisije sudskih veštaka iz oblasti psihijatrije.

Prema nalazu Komisije, Živković je bio godinama pod uticajem paranoidne psihoze i sumanute ideje ljubomore prema supruzi Jasmini ubeđen da ga ona vara sa drugim muškarcem. U trenutku kulminacije on je suprugu zverski pretukao smrskavši joj lobanju metalnom šipkom. Posle zločina napravio je lom po kući, udario glavom o vrata i policiji prijavio da su ih napali razbojnici. Niška policija je rešila slučaj u naredna 24 časa, pronašla metalnu šipku bačenu u septičku jamu i dobila priznanje ubice Živkovića pa je optužen za teško ubistvo. Za pokušaj prikrivanja zločina, prema oceni veštaka, Živković je u potpunosti bio svestan za razliku od trenutka kada je izvršio ubistvo.

„Dovedite i ljubavnika“

Optuženi Živković je u više navrata upadao u kazivanje veštaka i sudije i zahtevao da se u sudnicu dovede čovek Lj.M. koga je žigosao kao ljubavnika svoje žene optužujući da su sve nevolje i počele od 2011. godine kada je „saznao“ za njihovu vezu.

Sudski veštak se na pretresu u četvrtak izjasnio da je, kao takav, Živković opasan za sve koje vidi kao potencijanu opasnost, bivše ljubavnike pa i ostale koji su imali uticaja na slučaj, poput policije i pripadnike pravosuđa. Kada je sudski veštak, na pitanje branioca da li je Živković opasan i za svoju decu potvrdno odgvorio da ima takvih primera u literaturi, on je burno regovao.

„Da li ste normalni, šta pričate, za decu bi život dao“, vikao je on.

Uprkos brojnim upozorenjima predsendika sudskog veća Milice Grujić, Živković je nekontrolisano započeo svađu sa roditeljima pokojne supruge. Zbog brojnih uvreda sa obe strane, sudija Grujić je naredila da Živkovića izvedu iz sudnice, ali je on pokušao da se otrgne zatvorskim čuvarima i da nasrne na tasta i taštu. Uzvikujući ,pustite me, što me držite, Živković je pesnicom počeo da udara jednog od čuvara, ali je brzo savladan i izveden iz sudnice.

Glavni pretres je prekinut na zahtev zamenika Višeg javnog tužioca zbog novog nalaza izjave komisije veštaka koji se delimično ne slaže sa veštačenjem psihijatra pojedinca i nastavak suđenja zakazan za 22. februar ove godine.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com