Kultura

SuanPan mentalna aritmetika u školi vašeg deteta

Nakon sastanka direktora svih osnovnih škola i centra Pro – mens iz Niša održanog u cilju nastavka saradnje koja je započeta novembra 2016. godine, kada su podeljene besplatne školarine đacima za pohađanje programa mentalne aritmetike SuanPan, dogovorene su dalje zajedničke aktivnosti koje će kroz ovaj partnerski odnos doneti najbolje rezultate kada je u pitanju napredovanje niških školaraca u pogledu jače pažnje, memorije i koncentracije.

S tim u skladu, u saradnji sa obrazovnim centrom Pro-Mens, blizu 20 niških osnovnih škola je omogućilo predstavljanje obrazovno-razvojnog programa SuanPan kroz radionice SuanPan „Korak ispred sebe“ u niškim školama.

Arhiva “Pro-mens”

Deca koja steknu obrazovanje iz mentalne aritmetike SuanPan moći će da pokažu značajan napredak u sledećim oblastima:

  • pažnja, koncentracija i upijajuće moći
  • slušanje, razumevanje i opažanje
  • učenje putem taktilnih, vizuelnih i auditivnih nadražaja – pojačavanje osećaja iz pomenutih domena
  • memorija i refleksi
  • kreativnost i sposobnost zamišljanja – u odnosu na svoje vršnjake, kao i sposobnosti analize i logičkog razmišljanja
  • samopouzdanje i samopoštovanje, koji dostižu svoj najviši stepen za taj uzrast.

Uopšteno, primena mentalne aritmetike aktivira ukupan mentalni potencijal i omogućava bolji uspeh u obrazovanju, privatnom, a kasnije i poslovnom životu. Ono što je bitno je da su sva ova postignuća transparentna i merljiva kroz brojne testove i inventare, a da sa decom radi isključivo obrazovni kadar.

Radionice SuanPan su minulih mesec dana održane u skoro svim osnovnim školama u Nišu,deci odabranoj od strane učitelja i nastavnika koji, takođe, podržavaju ovaj koncept učenja.

Pedagog Pro-Mens-a, Irena Jovanović ističe za Niške vesti da su „Roditelji kao i njihovi mališani bili veoma zainteresovani za  program i sam koncept rada u SuanPan centrima. Bilo je mnogo pozitivnih reakcija i komentara zbog mogućnosti da na licu mesta istestiraju svoju decu kako u domenu same pažnje tako i u domenu tehnika i stilova učenja, i najvažnije od svega imaju mogućnost stručnog objašnjenja dobijenih rezultata u centru Pro-Mens“, kaže za Niške Vesti Irena Jovanović

ADRESA:
Vožda Karađorđa 47

TELEFON:
018/250-700

Opširnije pročitajte >>>

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com