Društvo

STRUČNO USAVRŠAVANJE: I niški nastavnici fizike u CERN-ovoj školi

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja poziva nastavnike fizike da konkurišu za učešće na četvorodnevnom programu stručnog usavršavanja Evropske laboratorije za nuklearna istraživanja, CERN.

Program se realizuje od 9. do 15. septembra 2018, a rok za podnošenje prijava je 19. avgust. Pravo da se prijave imaju svi nastavnici fizike u gimnazijama, srednjim stručnim školama i osnovnim školama.

Kandidati koji se prijavljuju na poziv Ministarstva popunjavaju elektronski Prijavu koja se nalazi na sajtu resornog ministarstva.

Nakon popunjavanja podataka, prijave kandidata će razmatrati komisija koju formira ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Evropska organizacija za nuklearna istraživanja, poznata kao CERN, je najveća svetska laboratorija iz oblasti fizike. Nalazi se u severozapadnom predgrađu Ženeve na francusko-švajcarskoj granici. Osnovana je 1954. godine. Organizacija ima dvadeset evropskih država članica, među njima se nalazi i Srbija, i trenutno zapošljava blizu 2600 zaposlenih, kao i oko 7.931 naučnika i inžinjera sa 580 univerziteta i istraživačkih centara i 80 nacionalnosti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com