Sport

Stojičić dobio novog protivnika za meč u Cirihu

Za borbu koja će 28. aprila biti održana u Cirihu u organizaciji SMMAC, Nišlija Aleksandar Stojičić dobija novog protvnika. Iako je prvobitni protivnik bio Čečen Sayhan Dadaev, njegov nastup otkazan je zbog povrede, pa će novi rival Stojčiću biti Švajcarac Rahim Miradjeddin.

Borba je takodje premeštena iz lake u velter kategoriju.

“Dobio sam poziv od svog menadžera koji mi je rekao da je protivnik odustao od borbe i da imamo mogućnost za novog protivnika ali u kategoriji iznad (do 77kg). Nismo dugo razmišljali, moj tim je potvrdio borbu protiv novog protivnika. Radi se o momku koji je dosta fizički jak i teži od mene.” kaže Stojičić nakon novonastale promene.

Dodaje da će Miradjeddin imati prednost domaćeg terena i sigurno više podrške u samoj hali u Cirihu, gde je inače i rođen. Međutim, neće ni niški borac biti nespeman.

“Za ovaj meč sa svojim timom imao sam posebnu taktiku i game plan, ali sada sa promenom protivnika postavljamo stvari i organizujemo trening na drugačiji način. Na to što je moj predhodni protivnik odustao i predao borbu nedelju dana ranije gledam kao na pobedu, jer svi borci imaju iskušenja u toku pripremnog perioda, puno lakih i težih povreda, sto znači da nije izdržao taj pritisak koji nosi svaka jaka borba.” kaže Aleksandar.

Pripremni period je bio baziran na borbama u lightweight kategoriji, poslednjih nedelju dana bilo je rezervisano za skidanje kilaze, ali sada menjaju celokupni pristup, “game plan” i način rada.

“Mislim da imamo dovoljno vremena da postavimo sve što treba da dodjemo do efektivne i brze pobede. Novog protivnika gledam kao novi izazov, jer nije puno vremena ostalo za neko taktiziranje i očekujem uzbudljivu borbu” kaže niški borac.

Velika je razlika u MMA sportu kada je neko teži, jer postoji taj rvački segment u kavezu kada protivnik vrši pritisak i kada se borite na podu u parteru i klinču. Jednostavno razlika od par kg se vidi i oseti u borbi, a često ume da bude presudni element za pobedu.” objašnjava on.

Stojičić je imao i poruku za svoje navijače kojima se zahvaljuje na podršci putem društvenih mreža a iskoristio je priliku i da izrazi zahvalnost menadžeru Bratislavu Tasiću, svom timu i trenerima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com