Sport

Staša Gejo, Andrija Petković i Kinezis – najbolji u gradu!

U restoranu “EI Bolji život” sinoć je održana manifestacija dodele nagrada najboljima u oblasti sporta čiji su rezultati obeležili godinu na izmaku. Dodela nagrada propraćena je muzičkim programom i prisustvom velikog broja visokih zvanica i zvučnih imena iz regiona.

Foto: Niške Vesti

Nagrada za najboljeg sportistu 2017. godine otišla je u ruke Staše Gejo, penjačice GAEK-a koja je mnogo puta donela radost svojim sugrađanima. Staša je aktuelni prvak Evrope u disciplini bolder i treća u kombinaciji sve tri dicipline ovog sporta (bolder, težinsko i brzinsko penjanje). Svoju takmičarsku sezonu završila je kao šestoplasirana na svetskoj rang-listi. Na masters takmičenjima imala je dva druga mesta a na Otvorenom prvenstvu jugoistočne Evrope osvojila je prvo mesto. Zbog svih postignutih rezultata ali i činjenice da je pravi ambasador kako naše države tako i našeg grada, Staši Gejo gradonačelnik Darko Bulatović je uručio ovu laskavu titulu.

 

Foto: Niške Vesti

U kategoriji Najboljeg mladog sportiste pobedio je šesnaestogodišnji Andrija Petković, član plivačkog kluba “Sveti Nikola”. Na državnim prvenstvima osvojio je 15 medalja (7/6/2), oborio državni rekord na 50m leđno za juniore, a na takmičenju Gran pri Srbije osvojio 2 zlatne, 3 srebrne i bronzanu medalju. Čak 11 puta proglašavan je za najboljeg takmičara u zemlji i inostranstvu. Proglašen je takođe i za najuspešnijeg plivača 2017. godine u juniorskoj i apsolutnoj kategoriji. Član je reprezentacije Srbije. Sve ovo zajedno bilo je i više nego opravdan razlog da specijalni gost večeri Desimir Desko Stanojević uruči ovo priznanje mladom sportisti.

Foto: Niške Vesti

Univerzitetski džudo i sambo klub Kinezis u prethodnom periodu osvojio je peto mesto na Evropskom šampionatu za klubove i srebrnu medalju u džudo ligi Srbije. Na prvenstvu Srbije za seniore takmičari Kinezisa osvojili su 7 medalja što je donelo drugo mesto u ukupnom plasmanu klubova. Na najbolji mogući način reprezentovali su naš grad na svim takmičenjima i istakli se po veoma dobrim i kvalitetnim pojedincima u svom klubu, te je sasvim očekivano bilo da će odneti pobedu i u kategoriji Najbolji sportski kolektiv grada Niša za 2017 . godinu, a plaketu im je uručio predsednik žirija Dragan Pantelić.

Nagrada za najboljeg sportskog novinara pripala je Tomislavu Todoroviću uredniku dopisništva “Politike” i “Sportskog žurnala”, a izabrale su ga kolege iz Sekcije sportskih novinara koje su istakle njegov višegodišnji rad propraćen britkim komentarima na škakljive teme u sportu.

Osim ovih nagrada uručene su i one specijalne, pa je tako posthumno nagrađen Zoran Stojiljković za sve što je dao srpskom streljaštvu, kao dugogodišnji selektor, on je 2008. godine čak poneo i titulu „sportske ličnosti Niša“. Sekcija sportskih novinara Niša specijalnu plaketu dodelila je i potpredsedniku Košarkaškog saveza Srbije Dušanu Projoviću kao i Jovanu Jovanoviću za doprinos školskom sportu Niša. Novinari su uručili priznanje i istinskom doajenu niškog sportskog novinarstva, bivšem uredniku sportske rubrike „Narodnih novina“ i zabavno-sportskog programa Niške televizije Edu Crnaliću koji ove godine odlazi u penziju. Posebno je nagrađen i najtrofejniji niški sportista, odbojkaški as Ivan Miljković koji je potvrdio da još uvek u prvi plan stavlja svoj Niš svuda u svetu.

Foto: Niške Vesti

Ono što je 39. po redu Sportski bal učinilo još spektakularnijim je prisustvo velikog broja istaknutih ljudi iz oblasti sporta ali i političke i privredne elite grada. Tako su svojim prisustvom bal uveličali predsednik Olimpijskog komiteta Srbije – Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Makedonije – Vasil Tupurkovski, legendarni odbojkaš i potpredsednik OSS – Ivan Miljković, reprezentativac Srbije u Vatepolu – Sava Ranđelović, proslavljeni srpski odbojkaš – Željko Tanasković, proslavljeni niški glumac Desimir Desko Stanojević, delegacija Udruženja sportskih novinara Makedonije na čelu sa predsednikom Boškom Trpeskim i nekadašnjim golmanom Partizana i holandskog Utrehta – Blagojem Istatovim.

Foto: Niške Vesti

Goste je zabavljao muzički sastav “Viva Romana” a atmosferu je dodatno zagrejao i čuveni Desko otpevavši par pesama koje su sve prisutne podigle na noge.

 

 

 

 

 

Da bi se tradicija održala, pomogao je, pre svih Grad Niš koji je i ove godine bio ne samo pokrovitelj manifestacije, već je predvideo i novčane nagrade za najbolje u zvaničnim kategorijama.

Naredne godine biće održan jubilarni 40. Izbor za najbolje u niškom sportu a do tada će, sigurni smo, biti još mnogo sjajnih rezultata, odličja i priznanja, jer je Niš još jednom potvrdio da je grad velikih talenata i uspešnih sportista.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com