Kultura

“Stado”, najgledaniji domaći film prošle godine

Prva u nizu pres konferencija povodom 52. Filmskih susreta održana je danas u Oficirskom domu. O filmu  “Stado” govorili su reditelj i glumac, Nikola Kojo i glumci Branislav Trifunović, Srđan Timarov i Goran Radaković. Glumac prve festivalske večeri je, po glasovima publike, Nebojša Glogovac za ulogu u filmu “Ustav Republike Hrvatske”. Nažalost on danas nije bio prisutan na konferenciji za novinare.

Nikola Kojo, reditelj, glumac ali i humanista i veliki ljubimac niške publike. Prisutni na današnjoj konferenciji za novinare otkrili su da je Nikola Kojo novčani iznos za jednu od nagrada koju je primio na Filmskim susretima, prosledio Udruženju filmskih glumaca Srbije, jer “ima glumaca koji teško žive”.

Na pitanje o raspodeli uloga u filmu “Stado” koji je niška publika videla prve festivalske večeri, a u kome je Nikola Kojo i reditelj i glumac, rekao je:

“Što se tiče samog filma, ja pripadam i lopovima i policajcima, tako da sam od prilike znao koga ću u koju scenu odnosno ulogu da stavim, šta od koga da očekujem”.

Inače, ideja za film “Stado” potekla je od pilot epizode pod nazivom “Mamurluk” koji je režirao Srđan Dragojević. Kojo je najavio i snimanje serije po ovom filmu koja će se zvati “Klasa”.

Film “Stado” je društveno angažovani film koji govori o glumačkom profesiji u Srbiji u današnje vreme.

“Ovo vreme deluje nedodirljivo, a ludilo i propast u našoj zemlji trenutno se ne može promeniti”, rekao je glumac objašnjavajući zašto se odlučio da snimi društveno angažovani film.

“Važno je da svako u svojoj delatnosti uradi nešto dobro i časno i da pomeri ljudsku svet i evoluciju na neki viši stepen a to je i ono što mi glumci često pokušavamo”, dodao je.

 

Večeras će publika na Letnjoj pozornici moći da vidi tri filma: “Santa Maria Della Salute”, “Afterparti” i “Vrati se Zone”. Projekcija počinje u 20.30.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com