DruštvoSport

Stadion „Čair“ dobija krov i 22.000 mesta

Rekonstrukcija stadiona „Čair“, započeta još 2011. godine trebalo bi da bude nastavljena naredne godine, najavili su predstavnici grada Niša. Nastavak rekonstrukcije stadiona, prema najavama gradskih čelnika, podrazumeva i kompletnu zamenu travnatog dela terena.

Sekretar Sekretarijata za investicije Vanča Dimitrov kazao je da je grad raspisao tender za izradu projektnog rešenja za rekonstrukciju i natkrivanje stadiona “Čair” koja će omogućiti da kapacitet stadiona bude povećan sa sadašnjih 18.421 na 22.000 sedišta.

 

Vanča Dimitrov, sekretar Sekretarijata za invensticije

“Od učesnika tendera zahteva se izrada projekta za krovne konstrukcije iznad svih tribina sa osvetljenjem po obodu. Tender je takodje otvoren za izradu projekta za sanaciju južne i severne tribine. U planu je rušenje kompletne zapadne tribine”, izjavio je Dimitrov.

On je podsetio da je za rekonstrukciju zapadne tribine projekat uradjen pre dve i po godine, ali su se u medjuvremenu promenili gradjevinski propisi, tako da sa tom projektnom dokumentacijom nije dobijena dozvola za izgradnju.

Taj projekat, dodao je Dimitrov, takodje je predvidjao rušenje kompletne zapadne tribine.

“Za ovu godinu planirana je izrada projektne dokumentacije, a radovi bi trebalo da krenu naredne godine. Stigle su nam potvrde da možemo da konkurišemo kod različitih ministarstava za dobijanje sredstava neophodnih za rekonstrukciju”, izjavio je Dimitrov.

Prema njegovim rečima, procenjuje se da će rekonstrukcija i natkrivanje “Čaira” koštati oko 15 miliona evra.

Stadion u Nišu izgradjen je 1963. godine, a punih 30 godina nije obnavljan.

Tada je planirano da se radovi odvijaju u četiri faze, odnosno da redom budu radjene jedna po jedna tribina, počev od istočne.

Nakon što je istočna tribina izgradjena iz temelja, radovi su zastali iako je Gradsko veće 2014. godine donelo odluku da se grad zaduži 450 miliona dinara kako bi bila izgradjena nova zapadna tribina.

Odluka o zaduživanju vrlo brzo je bila povučena, a gradski čelnici su kao obrazloženje naveli štednju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com