Sport

Srpski “El klasiko” za kraj regularnog dela Superlige

U poslednjem kolu regularnog dela fudbalske Superlige, Radnički će odigrati meč protiv kruševačkog Napretka. Popularni srpski El klasiko igraće se sutra od 17 časova na stadionu “Mladost” u Kruševcu.

Tim povodom na današnjoj konferenciji za medije govorili su šef stručnog štaba niške ekipe Dragan Antić i fudbaleri Slaviša Stojanović i Siniša Babić.

Trener je izneo očekivanja pred meč koji dolazi nakon debitantskog remija na klupi Radničkog:

“Očekuje nas teška utakmica sa starim rivalom, igraćemo komšijski derbi i publika će imati prilike da uživa u igri oba tima. Mi idemo na pobedu kao i u svakoj utakmici, gde god i protiv koga god igrali. Već smo dosta odmakli u svim segmentima igre pa sutra očekujem mnogo bolji Radnički od ovog dosadašnjeg, iz kola u kolo biće sve bolje. Neki igrači su ispali iz tima zbog loše fizičke spreme ali i zbog lošeg odnosa prema igri. Izaćićemo sa novim timom sutra.” kaže Antić.

Što se izmena u igračkom kadru tiče šef struke je odlučio da Pavkova, Sašu Stojanovića i Subića zamene Aleksandar Jovanović, Slaviša Stojanović i Nikola Stanković.

Japanski internacionalac Riota Noma neće nastupati ni na ovom meču, jer se još uvek nije oporavio od povrede sa priprema.

Slaviša Stojanović je nakon obavljenih individualnih priprema u Nišu, zajedno sa Jovanovićem i Simunovićem, dobio priliku da zaigra u poslednjih 30 minuta igre protiv Vojvodine. U sutrašnjem meču će se, prema najavama trenera, naći u startnoj postavi.

“Nije fraza da nas sutra očekuje težak meč. Ekipa Napretka je dobra ekipa sa kvalitetnim pojedincima i sam klub je jako dobro organizovan tako da nas sutra očekuje prava takmičarska utakmica. Atmosfera u ekipi je odlična, idemo na pobedu i ne odustajemo od svog cilja a to je 3. pozicija na tabeli.” jasan je Stojanović.

Sa njim se složio i vezista Siniša Babić koji je odigrao svih 90 minuta protiv novosađana, pa spremno dočekuje i naredni izazov:

“Očekuje nas težak protivnik predvođen sjajnim trenerom. Mislim da će biti uživanje za gledati i da imamo veći motiv od njih. Sigurni smo da možemo bolje nego što je to bilo protiv Vojvodine. Od sada je svaka utakmica veoma bitna i nemamo prava na kiks, smatram da smo uhvatili dobar zalet za te važne utakmice.”  ističe Babić. 

On je dodao da dometi Radničkog i svakog pojedinca u njemu moraju biti najveći.

Meč protiv Napretka zakazan je za 17 časova a sudiće najbolji srpski arbitar Milorad Mažić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com