Društvo

SRAMOTA! Počelo ZATRPAVANJE keja na Nišavi SMEĆEM (FOTO)

Kej na Nišavi zatrpan smećem, slika je koju gledamo godinama unazad u letnjim mesecima, počela je da nam se dešava – OPET.

Sa prvim lepim danima i povišenom temperaturom, veći broj mladih okuplja se na samom keju, u najvećem broju na Amfiteatru, gde je jutros i zabeležena najveća količina smeća.

Pored plastičnih čaša, kesa na sve strane razbacane su i polomljenje staklene flaše, gde srče ima i po samom  šetalištu.

Foto: Niške Vesti

Nišlije koje rano šetaju pored Nišave pre 7 sati, zgrožene su prizorom i besne na one sugrađeno koji kej doživljavaju svojom “prćijom” slobodni da za sobom ostavljaju gomilu đubreta.

“Niko nije dužan da šeta smetlištem zato što je neko nevaspitan. Svo to đubre mogu mamama koje su ih lepo vaspitale pod nos da odnesu, kej je i moj ne samo njihov”, kaže ogorčeno Nišlijka koja svakog jutra šeta svog ljubimca pored reke.

Komunalna policija je u ovoj priči skoro nemoćna.

“U toku svake noćne smene naše patrole obilaze sam centar grada pa i kej. Jedini način da se nemarni građani sankcionišu je taj da se počinioc zatekne na delu. Ili da neko od očevidaca prijavi prekršaj ali da je isti taj čovek i spreman da svedoči, uz tragove prekršaja”, kaže Milan Đorđević, PR Komunalne policije u Nišu.

Kazna za ovakav prekršajni nalog iznosi 6000 dinara, potvrđuje za Niške Vesti Đorđević.

U JKP “Mediana” kažu da oni sa svojim radnicima ne mogu da do prvog sunca sve očiste.

Ekipe ovog javnog preduzeća na keju su jutros bile već pre 7 sati.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com