Sport

SPORTSKI VIKEND: Radnički poražen posle 4 meseca

Polovične rezultate zabeležili smo ovog vikenda što se tiče lokalnih sportskih kolektiva. Fudbaleri su pretrpeli poraz nakon višemesečne serije pozitivnih rezultata, rukometaši standardno dobri, dok su futsaleri upisali velike pobede i nove bodove.

 


Fudbal

Fudbaleri Radničkog prekinuli su pozitivan niz rezultata porazom u 27. kolu Superlige Srbije. Na domaćem terenu izgubili su od Spartaka iz Subotice sa 2:0 i tako prekinuli seriju od 10 mečeva bez poraza.

Poraz na Čairu. Foto: Niške Vesti

Gosti su iz samo dva šuta na gol postigli isto toliko golova, preko Nikolića i Đuričina, a Meraklije nisu iskoristile svoje brojne šanse.

U narednom kolu Nišlije očekuje gostovanje “na krovu” gde će odmeriti snage sa Voždovcem.


Rukomet

Rukometaši Železničara rutinski su savladali ekipu Šamota iz Aranđelovca rezultatom 30:24. Domaće je do pobede predvodio Đukić sa 6 postignutih golova.

Nišlije su i dalje na prvom mestu tabele i matematički su obezbedili takmičenje u plej-ofu, što su i naveli kao cilj početkom sezone.

U utorak ih čeka zaostali meč 17. kola u Zubinom potoku protiv ekipe Mokre Gore, a polufinale Kupa Srbije sa Metaloplastikom na programu je za vikend u Novom Sadu.

Nova rutinska pobeda Želje. Foto: RK Železničar 1949

Rukometašice Naise poražene su u Jagodini od istoimene ekipe (33:27) u utakmici 14.kola Superlige. Nišlijke su do ovog meča išle u korak sa prvoplasiranim Medicinarom, ali su propustile šansu da tu i ostanu, sada su druge na tabeli sa dva boda zaostatka za liderom.

U narednom kolu gostovaće poslednjeplasiranoj ekipi Sloge.


Košarka

Košarkaši Konstantina pretrpeli su novi poraz, ovog puta od ekipe Proleter Naftagas 82:60 u 21.kolu Druge lige. U narednom kolu očekuje ih duel kod kuće sa Napretkom Bosphorus, koji dočekuju na pretposlednjem mestu na tabeli sa 25 osvojenih bodova.

Košarkašice Studenta poražene su od ekipe Spartaka sa 69:39 u okviru 21. kola Prve lige. I dalje su Nišlijke 5.na tabeli, a u narednoj fazi prvenstva ugostiće ekipu Radivoja Koraća.


Vaterpolo

Vaterpolisti Naisa bili su slobodni u 16. kolu Regionalne A2 lige Srbije. U narednom kolu dočekaće Valjevo u Čairu.


Futsal

Nakon pobede futsalera Kalče u prethodnom kolu usledila je još jedna u 15. kolu Prve futsal lige gde su trijumfovali na gostovanju FON-u. Nišlije su postigle dva gola više od domaćina i na kraju slavile sa 3:1.

U narednom kolu ugostiće višestrukog šampiona države, ekipu Ekonomca iz Kragujevca, a taj meč na programu je u petak, 16.marta.

“Gospodski” trijumf u gradskom derbiju. Foto: KMF Radnički

Futsaleri KMF Radničkog savladali su na domaćem terenu gradskog rivala ekipu Ekonomista u okviru 12. kola Treće lige Istok. Meraklije su postigne ukupno 5 golova dok su rivali uz samo jedan dostojanstveno izgubili.

U narednom kolu očekuje ih derbi sredine tabele sa ekipom Bele crkve koja se nalazi na poziciji niže. Nišlije u na 4. mestu sa 19 osvojenih bodova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com