Sport

SPORTSKI VIKEND: Nišlije briljirale na gostovanjima

Minuli vikend bio je i više nego uspešan za niške klubove, jer su se naši sportisti pobrinuli da velike bodove sa gostovanja donesu u Niš. Slavili su rukometaši i rukometašice, vaterpolisti, odbojkaši i košarkašice, a fudbaleri su doneli bod sa teškog gostovanja direktnom konkurentu za vrh tabele.

Fudbaleri Radničkog uspeli su da dođu do izjednačenja na gostovanju Vojvodini u Novom Sadu, golom Milana Pavkova koji je trenutno lider na listi najboljih strelaca Superlige sa 9 golova. Novosađani su bili dominantniji u prvom delu igre, a drugi deo malo su bolje izveli gosti iz Niša. Golovi su pali tek u drugom poluvremenu, i to u razmaku od 2 minuta, kada je najpre vođstvo svom timu doneo Jovančić, a potom je Pavkov obezbedio veliki bod Nišlijama.

U narednom kolu kruševački Napredak gostuje na Čairu, a taj meč je na programu u nedelju, 29.oktobra.


Rukometaši Železničara upisali su četvrtu pobedu zaredom, a ovog puta slabiji rival bio je Rudar iz Kostolca. “Želja” se ovom pobedom učvrstio na vrh tabele i sada zauzima 1.mesto! Kostolčani nisu uspeli da iskoriste prednost domaćeg terena i poklekli su pred raspoloženim Nišlijama koje su meč okončale sa 29:21 (12:11). U narednom kolu koje je na programu 4.novembra naši rukometaši ugostiće ekipu Mokre Gore.


Rukometašice Naise pobedom su okončale susret 5.kola Superlige sa ekipom Jagodine. One su na domaćem terenu slavile sa 27:24 (13:9), a u narednom kolu očekuje ih duel sa ekipom Sloge u Petrovcu na Mlavi.


Košarkaši Konstantina i dalje ne znaju za pobedu u Drugoj košarkaškoj ligi Srbije. Oni su poraženi od ekipe Žarkova koja je slavila sa 99:59 (31:5/13:25/33:16/22:13). U 4.kolu Nišlije će dočekati Kolubaru LA 2003.


Košarkašice Studenta upisale su pobedu na gostovanju Šumadiji u 3.kolu Prve ženske lige Srbije. Nišlijke su se bolje pokazale u svim segmentima meča, pa su na kraju slavile sa 89:54 (25:15/30:13/15:14/19:12). U sledećem kolu ugostiće ekipu Vrbas Medele.


Vaterpolisti Naisa upisali su pobedu u 2.kolu Regionalne A2 lige. Duel između Solarisa i Naisa u Šibeniku završen je rezultatom 6:9 (2:3, 0:2, 2:4, 2:0). Nais je do pobede predvodio Marko Bolović sa četiri postignuta gola. U 3.kolu Nišlije očekuje duel sa Crvenom zvezdom, kada će prvi put zaigrati pred svojom publikom od starta prvenstva. Taj meč je na programu naredne subote na niškom bazenu.


Odbojkaši “Niša” takođe su upisali pobedu na gostovanju Radničkom u Kragujevcu. Krajnji rezultat glasio je 3:1 a Nišlije su samo u 3.setu dozvolile domaćinu da preuzme inicijativu i završi ga u svoju korist. Rezultat po setovima se kretao ovako: 25:19 za OK “Niš”, zatim pobeda i u drugom setu od 25:23, domaći su potom okončali 3.set u svoju korist sa 25:14, da bi gosti u 4. overili pobedu sa 25:22. Odbojkaši će u narednom kolu ugostiti ekipu Jedinstva iz Stare Pazove.


Futsaleri Radničkog igrali su gradski derbi sa ekipom Ekonomista u okviru 3.kola Treće futsal lige – Istok. Ekonomist je uspeo da postigne 2 gola što je bilo dovoljno za pobedu, meč je završen sa 2:0. U sledećem kolu Radnički će biti domaćin ekipi Bele crkve iz Kuršumlije, dok će Ekonomist putovati na megdan Zufu (Bujanovac).

Prvoligaški futsal je na programu sutra kada će niški Kalča ugostiti FON iz Beograda. Meč u hali “Čair” biće odigran od 20:30 časova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com