Sport

SPORTSKI VIKEND: Niške ekipe u vrhu srpskog rukometa

Očekivane pobede upisali su ovog vikenda rukometaši Železničara i rukometašice Naise. Radnički je slavio u prijateljskom susretu na pripremama u Makedoniji, a futsaleri imali polovičan učinak.

 

Fudbal

Po dolasku novog šefa stručnog štaba na klupu Radničkog, članovi niškog superligaša otputovali su na mini pripreme na Ohrid. Oni su tom prilikom odigrali kontrolnu utakmicu protiv FK Labunište u kojoj su slavili rezultatom 4:2. Golove za Radnički postigli su Pavkov, Mrkić, Stanisavljević i Saša Stojanović.

Fudbaleri se danas vraćaju u Niš.

Košarka

U 23. kolu Druge košarkaške lige niški Konstantin poražen je sa 90:74 od ekipe Smedereva. U narednom kolu koje je na programu za vikend, dočekaće Novi Pazar u Nišu.

Rukomet

Rukometaši Železničara nakon osvajanja trofeja nacionalnog Kupa nastavili su da upisuju pobede i u Superligi Srbije. Oni su u 20. kolu savladali ekipu Požarevca na gostovanju sa 31:23. I dalje su ubedljivo prvi sa 8 bodova više od drugoplasiranog Partizana.

U narednom kolu Želja će ugostiti Slogu iz Požege.

Rukometašice Naise ubedljivo su savladale ekipu Sloge iz Petrovca na Mlavi 47:15 u 15. kolu ženske Superlige. Naisa je prva na tabeli sa istim brojem bodova kao drugoplasirani Medicinar ali sa boljom gol razlikom.

U narednom kolu gostovaće ekipi Voždovca u Beogradu.

Vaterpolo

Vaterpolisti Naisa poraženi su na gostovanju Medveščaku u Zagrebu rezultatom 13:12 u poslednjem kolu Regionalne A2 lige.

Niški vaterpolisti sezonu su tako završili na četvrtoj poziciji sa 28 bodova.

Futsal

KMF Kalča slavio je trijumf u 17. kolu Prve futsal lige protiv Jastrepca u Blacu. Niški futsaleri bili su bolji rezultatom 4:1 i osvajanjem novih bodova napredovali su na tabeli do pete pozicije.

Oni će u narednom kolu za vikend dočekati ekipu RB iz Valjeva.

KMF Radnički poražen je na domaćem terenu u 14. kolu Treće futsal lige sa 4:2. Drugoplasirani tim Leskovca pokazao se kao bolji protivnik i odneo sva tri boda iz Niša.

Meraklije i dalje zauzimaju četvrtu poziciju na tabeli, a u narednom kolu igraće gradski derbi sa ekipom Akademca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com