Sport

SPORTSKI VIKEND: KMF Radnički – hrabrost i kvalitet jači od kvantiteta; “Želja” komanduje rukometnim prvenstvom!

Protekli vikend doneo je polovičan uspeh niških ekipa, od kojih su slavile košarkašice, rukometašice, vaterpolisti, futsaleri i lideri muškog rukometa u Srbiji. 

 


Rukomet

Rukometaši Železničara savladali su Crvenu zvezdu u derbi utakmici 7.kola Superlige, čime su se učvrstili na vrh tabele sa 3 boda više od crveno-belih i Obilića na deobi drugog mesta.

Iako su domaći otvorili meč sa dva gola, Nišlije su napravile mini seriju i sa četiri uzastopna gola došli do prvog vođstva. Nakon rezultata od 2:4 Beograđani dolaze do izjednačenja posle kojeg je usledila prava rezultatska klackalica. Igralo se gol za gol a pred kraj prve deonice Nišlije su ponovo preuzele rezultatski primat. Na pauzu se otišlo pri rezultatu 14:13 u korist Železničara.

U drugom poluvremenu domaći su uspevali da u par navrata slome otpor Železničara pa se rezultatska prednost šetala sa jedne na drugu stranu. Najjače oružje Crvene zvezde bile su brze kontre, a svaki put kada bi Železničar postigao gol vođstva usledio je njihov spor povratak u odbranu, što su domaći vešto koristili preko svojih brzonogih igrača.

Ušlo se u neizvesnu zavšnicu a “Želja” bio na gol prednosti. Tada je, na dvadesetak sekundi do kraja isključen Šotić nakon dosuđenog prestupa i lopta je pripala Nišlijama. Takođe, isključen je zbog prigovora i trener domaćih Nenad Peruničić. To je Nišlijama leglo kao “kec na deset” pa su svoju požrtvovanost i odličnu igru tokom svih 60 minuta krunisali pobedom uz krajnji rezultat 29:27.

Železničar su do pobede predvodili Đukić sa 8 i Jevtić sa 6 golova. Po 3 su postigli Krsmančić, Mirić i Padežanin.

U narednom kolu Želja ponovo gostuje, ovog puta Šamotu u Aranđelovcu, ekipi koja je u prethodnom kolu savladala Crvenu zvezdu i nanela joj, ispotavilo se, prvi od dva poraza.


Rukometašice Naise slavile su u poslednjem ovogodišnjem gostovanju. One su u meču 8. kola ženske Superlige pobedile ekipu Bor RTB-a rezultatom 32:29 (16:12). U narednom kolu očekuje ih duel sa ekipom Mladosti iz Nove Pazove u “Čairu”.


Košarka

Košarkaši “Konstantina” poraženi su u 6. kolu Druge lige na domaćem terenu. Mladost iz Smederevske Palanke bila je, barem rezultatski, bolji rival u sve četiri deonice igre, pa su na kraju upisali pobedu sa 86:55.

Činilo se da će se nakon dva vezana trijumfa košarkaši niškog kluba izdići iznad situacije i nešto lošijeg početka sezone, propraćenog neizvesnošću i problemima, ali ostaje nada da ih ovaj poraz neće demoralisati i da će već u naredenom kolu u Pirotu nastaviti tamo gde su stali. Utakmica je na programu u sredu, 15.novembra.


Košarkašice “Studenta” savladale su ekipu Beočina na svom terenu. Ekipa iz donjeg dela tabele samo je u prvoj četvrtini uspela da nadigra domaće, koje su u preostala tri segmenta dominirale na parketu i završavale ih sve ubedljivije. Iako krajnji rezultat možda ne govori tako, ipak 73:70 obezbedio je niškim košarkašicama nova dva boda. Šabac je sledeća stanica “Studentkinja” gde će u subotu, 18. novembra odigrati meč protiv istoimene ekipe.


Odbojka

Odbojkaši “Niša” porazom su okončali utakmicu 5. kola Superlige Srbije protiv ekipe Spartaka iz Ljiga. Domaći su osvojili prva dva seta, dok su naredna dva pripala Nišlijama. Peti set je odlučio da ipak Spartak trijumfuje sa 3:2.

U narednom kolu Nišlije će ugostiti ekipu Novog Pazara, inače rivala koji ih očekuje i u 1/4 finala Kupa Srbije i koji će ove godine biti branilac trofeja u tom rangu takmičenja. Tako će u naredne dve nedelje na programu biti čak 3 međusobna duela ovih ekipa. Prvi, onaj u okviru Superlige, očekuje ih 17.novembra u Nišu.


Vaterpolo

Vaterpolisti “Naisa” opravdali su ulogu favorita savladavši ekipu Zadra rezultatom 10:6 (1:3, 2:0, 2:2, 5:1) što je njihova druga pobeda u samo par dana, jer su prethodno obezbedili i prolaz u Kupu Srbije.

Nišlije je do pobede predvodio Živić sa tri pogotka, dok je odličan na golu bio Lazić sa čak 19 odbrana.

U narednom kolu Nais gostuje ekipi Šapca, a taj meč bi trebalo da bude odigran u sredu, 22.novembra.


Futsal

KMF Radnički savladao je kao domaćin u gradskom derbiju ekipu Akademca rezultatom 6:4 u 6.kolu Treće futsal lige – Istok.

Iako vidno oslabljeni i u nedostatku nekoliko ključnih igrača, futsaleri Radničkog pokazali su više želje od znatno brojnije ekipe Akademca, koja je iskoristila pad koncentracije i umor domaćih sredinom drugog poluvremena da se rezultatski približi svom rivalu. U prvom poluvremenu pogađali su Martić i Stojanović pa se na odmor otišlo pri rezultatu 2:0 za Radnički.

U drugom delu igre požrtvovanost i hrabrost bile su jače od umora “Meraklija”, koji su uspeli da konstantnu rezultatsku prednost na kraju pretvore u trijumf.

U listu strelaca tada su se upisali Stojanović još 2 puta, Obradović i Milosavljević, a Stojković je odličnom partijom na golu, naročito u ključnim momentima drugog poluvremena, obezbedio mirnu završnicu svojoj ekipi, koja je slavila sa 6:4 u ovom gradskom derbiju.

Sledeća stanica Meraklija je Bujanovac, gde ih u petak očekuje utakmica protiv drugoplasiranog BSK-a.


Futsaleri Kalče večeras igraju meč 7.kola Prve lige Srbije protiv ekipe RB Valjevo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com