Sport

SPORTSKI VIKEND: Državni šampioni i “večiti” padali u Nišu!

Vikend za nama obeležili su sjajni rezultati u svim sportovima, a najviše su nas obradovali fudbaleri i rukometaši koji su savladali “večite”, rukometašice koje su nadigrale šampiona i vaterpolisti koji su doneli bodove iz Hrvatske.

 

 


Fudbal

Fudbaleri Radničkog savladali su aktuelnog šampiona države na svom terenu. Partizan je poražen sa 1:0 u Nišu, a Meraklije i dalje čuvaju treću pozociju na tabeli.


Rukomet

Rukometaši Železničara upisali su u derbi utakmici 18.kola Superlige pobedu nad Crvenom zvezdom. Iako su crveno-beli zahvaljujući svojim brzim kontrama odolevali tokom većeg dela meča, Nišlije su na kraju pokazale hrabrost i veću želju za pobedom, pa zasluženo slavili sa 33:29. U redovima domaćih golgeterski se istakao Spasić sa 9 golova, pratili su ga Đukić sa 8 i Sretenović sa 7, dok je igračem utakmice prolašen Janko Gemaljević.

Rukometašice Naise nanele su prvi poraz u ovoj sezoni aktuelnom šampionu Srbije Medicinaru pošto su na svom terenu slavile sa 39:32. Nakon 13. kola Naisa je na drugom mestu na tabeli iza Medicinara sa istim brojem bodova, a zbog nešto lošije gol-razlike.


Košarka

Vikend je bio nešto lošiji za nišku klupsku košarku. Košarkaši Konstantina i košarkašice Studenta poraženi su na domaćem terenu, Studentkinje sa 73:55 od košarkašica Partizana, a Konstantin sa 68:63 od ekipe Pirota.


Vaterpolo

Vaterpolisti Naisa, koji su svoj meč igrali u sredu, slavili su u 14. kolu Regionalne A2 lige pobedu nad Zadrom od 11:10.

Nais je do pobede predvodio Živić sa četiri gola, a važna tri boda pred derbi sa Šapcem ojačala su samopouzdanje niškim vatepolistima. Meč sa Šapcem igraće u sredu, 7.marta u Čairu.


Futsal 

Futsaleri Kalče slavili su u 14. kolu Prve futsal lige nad ekipom Samo pravo. I niški futsaleri dokazali su da je Čair ovog vikenda bio nesvojiva tvrđava za rivale iz prestonice, nakon što su upisali pobedu od 6:1. Kalča je 6. na tabeli sa 19 bodova. Oni će u narednom kolu gostovati FON-u upravo u Beogradu.

KMF Radnički poražen je na gostovanju u Bujanovcu. Lider na tabeli KMF Zufo slavio je sa 2:1. Nišlije su 5. na tabeli sa 16 bodova, a u narednom kolu dočekaće Ekonomist u gradskom derbiju.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com