Sport

Spoj mladosti i iskustva na još jednom Majskom turniru

Sportski savez Niša, Učiteljsko društvo i Udruženje pedagoga fizičke kulture pobrinuli su se da i ove godine organizacija “Majskog turnira” najpre postoji, a potom i da bude na visokom nivou, sa težnjom da jednog dana ponovo bude kao nekada, kada je obarao rekorde po brojnosti.

Ovogodišnji Majski turnir igrao se u Osnovnim školama “Sveti Sava” i “Mika Antić” a treće mesto u jakoj konkurenciji pripalo je učenicima OŠ “Stefan Nemanja”, drugo mesto pripalo je školi “Dušan Radović”, koja je u finalu poražena od učenika OŠ “Branko  Miljković” – ovogodišnjih šampiona Majskog turnira. Pavle Davkovski dobio je trofej za najboljeg igrača turnira.

Pre finala svoje finale odigrali su i veterani, među kojima su i dan danas oni koji su nekada organizovali ovaj turnir, u vreme kada je obarao rekorde po posećenosti kako na tribinama tako i među ekipama na terenu.

Treće mesto na ovom turniru pripalo je ekipi “Suvi list”. Veterani “Koske” savladali su u finalu sa 3:1 ekipu “Nebeske vidre” i tako drugu godinu zaredom postali prvaci Lige veterana.

Zoća, Kiza, Sale, Maca, Doca, Šicko, Srećko, Špaki, Braja, Troter samo su neka od dobro poznatih imena ljubiteljima malog fudbala u Nišu, koji su sinoć na petoparcu zajedno sa svojim naslednicima demonstrirali svu lepotu ovog sporta. Iz godine u godinu veterani pokazuju na delu zbog čega je naš grad i posle toliko decenija nosilac epiteta “kolevka malog fudbala” i daju razlog mladim učesnicima ovog turnira da nastave sa igrom i organizacijom.

U nadi da će jednog dana čuveni Majski turnir ponovo zasijati starim sjajem, ostaje samo da čestitamo ovogodišnjim pobednicima i zahvalimo se organizatorima koji se trude da očuvaju ovaj kult našeg grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com