Društvo

Spaseno prase koje je četiri dana bilo u autu

Po prijavi građana, Udruženje “Zoo Planet” je izašlo na teren i u saradnji sa niškom policijom, vatrogasnom službom i veterinarskom inspekcijom sprovodi akciju spasavanja praseta, koje je četiri dana bilo zatvoreno u vozilu paraćinskih registarskih oznaka na parkiralištu u Duvaništu.

prase-2

 „Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva i uz pomoć vatrogasaca uspeli smo da izvadimo prase iz automobila i vozilo nije oštećeno. Prase će biti smešteno u Zoo Kutak u Kamenici, ali pre toga ga vodimo kod veterinara, jer je četiri dana bilo bez hrane i vode. Najbitnije je da će prase ostati u životu“, kaže predsednik Udruženja “Zoo Planet”, Dušan Stojanović.

prase-3

Prase je četiri dana bilo zatvoreno u vozilu, parkiranom u Puškinovoj ulici u niškom naselju „Duvanište“, i do sada se vlasnik „opel kadeta“ nije pojavio.

prase-4

Prema Zakonu o veterini i Zakonu o dobrobiti životinja ovakvo nehumano ponašanje prema prasetu je kažnjivo i kako ističu u Zoo Planet-u, pravi se zapisnik slučaja i „podnećemo prijavu protiv nesavesnog vlasnika“, dodaje Stojanović.

„Molimo sve građane da predlože ime za našeg novog stanara ZOO Kutka i ko želi, a može i “kum” da donira hranu za prase“, kraže kroz osmeh Dušan Stojanović.

Redakcija Niških Vesti predlaže da se zove Prasulence medence 🙂

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com