DruštvoRegion

Sokobanju pored Nišlija najviše posećuju turisti iz Bugarske i Kine

Sokobanja dobar je domaćin Nišlijama, ali poslednjih godina na odmor u ovu srpsku banju rado dolaze i stranci.

“Veliki broj turista iz Bugarske svake godine ovde provede stoje dane odmora ali je poslednjih meseci primećen i veći broj turista iz daleke Kine”, kaže predsednik opštine Sokobanja, Isidor Krstić za Niške Vesti.

Pored velikog broja postelja, želja rukovodstva ove opštine jeste i da se Javno preduzeće “Lepterija” koje stagnira proda nekom investitoru koji bi se bolje starao o njemu i unapredio uslugu.

Sokobanja i dalje prednjači kada je broj postelja u privatnom smeštaju u pitanju, mada veliki problem u punjenju opštinskog budžeta je i to što gosti u banji uglavnom borave “ilegalno”.

“Mi na godišnjem nivou po statističkim podacima imamo prijavljeno oko 100 hiljada turista, stvaran broj je i do tri puta veći. To šteti opštinskom budžetu, a mi smo poslednjih godina pojačali kontrolu da takvih pojava ima što manje”, rekao je Krstić.

Turistička sezona u Sokobanji traje čitave godine, ali je najviše turista u letnjim mesecima, ove godine će ih prema procenama turističkih radnika ali i opštinara biti blizu 400 hiljada.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com