Servisne

Sneg skratio dve gradske i 15 prigradskih linija

Zbog snega i leda na kolovozu od jutros, kao i prethodnog dana, skraćene su dve linije u gradskom prevozu i 15 prigradskih linija.

Kako je saopštila Direkcija za javni prevoz grada skraćene su linije koje saobraćaju do viših delova grada i to Kalač Brdo-Sarajevska i Njegoševa-Donji Komren.

Skraćene su, ili delimično izmenjene autobuske linije do Brenice, Cerja, Oreovca, Leskovika, Kravlja, Paligraca, Sečanice, Sićeva, Ravnog Dola, ostrovice, Berbatova, Donjeg Vlasa, Čokota i sela bubanj Bubanj.

Šef niškog Štaba zimske službe Svetislav Manić rekao je da su putari u toku noći očistili sve ulice prvog i drugog prioriteta tako da se gradski saobraćaj normalno odvija, a do kraja dana trebalo bi da budu očišćeni lokalni putevi.

Prema njegovim rečima na pojedinim lokalnim putevima u niškom kraju ima smetova visine 60 do 70 centimetara, a visina snega na okolnim brdima je preko 40 centimetara.

“Čišćenje ne ide ni lako, ni brzo. Ne radi se o širokom prostoru koji omogućava da se sneg izgura sa kolovoza. Sneg uglavnom mora da se sklanja sa kolovoza utovarivačima”, kazao je Manić.

Foto: Niške Vesti

On je apelovao na gradjane da ne polaze na put bez preke potrebe i zimske opreme.

“Imali smo ovih dana pozive zbog automobila zaglavljenih u snegu, ali se ispostavljalo da su vozači kretali bez lanaca na gumama i da su zbog toga ostajali na putu, a ne zbog velikog snega”, rekao je Manić.

Prema njegovim rečima, proteklih dana na lokalnim putevima putari su morali da priskaču u pomoć i autobusima koji su su isklizavali sa kolovoza, ali nije bilo poziva zbog zavejanih ljudi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com