Društvo

Smenjena četiri direktora u niškom Kliničkom centru

Čak četiri direktora u Kliničkom centru u Nišu smenjena su sa te funkcije krajem prošle nedelje, a novo rukovodstvo očekuje se na još nekim klinikama i odeljenjima, najavljuje direktor KC Niš Zoran Radovanović. Razlozi su, kako navodi, podizanje posla na viši nivo radi kvalitetnijeg lečenja pacijenata.

Kako Niškim Vestima objašnjava Radovanović, smenjeni su direktori Klinike za neurohirurgiju, neurologiju, nefrologiju i plastičnu hirurgiju.

Na čelo Klinike za neurohirurgijeje umesto Nebojše Stojanovića postavljena je Vesna Nikolov, dok će u umesto Mirjane Spasić- Parlić, dosadašnje direktorke Klinike za neurologiju, doći Miroslava Živković.

Na Klinici za nefrologiju će umesto Radmile Veličković- Radovanović na mesto direktora biti postavljena Branka Mitić, dok će na čelo Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju umesto Jadranke Paravine u narednom periodu biti Predrag Kovačević.

“Promenio sam i šefa transpplatacioniog tima, bio je Goran Paunović, a sad je tu doskorašnji pomoćnik za anesteziju, dr Dragiša Ljubenović”, kaže Radovanović.

On ističe da je promene najvavio još januara meseca, te da su one vezane isklučivo za bolji kvalitet rada Kliničkog centra, a da u pitanju nije niakakv konkretni problem.

“Niko nije promenjen zbog nekog konkretnog razloga, da je prekršio etički kodeks, zbog povrede radne discipline ili neke trenutne greška. Ja sam najavio januara meseca da ću smeniti trećinu direktora, analizirajući pre svega rad Informacionig zdravstvenog sistema, da bi, tamo gde nije bilo dovoljno dobro, bilo još bolje”, tvrdi Radovanović.

On dodaje da je sve u cilju priprema za preseljenje u novi Klinički centar. Najavljuje i nove promene.

“Mi imamo mnogo direktora koji su na toj funkciji preko 10 godina, a mislim da to nije dobro, jer bilo ko, ko jetoliko dugo direktor, treba da izabere neku svoju ideju koju će da realizuje i sprovede u delo”, kaže on.

Nije bilo od ranije poznato ko će biti novi direktori

Direktor Kliničkog centra kaže da je za detalje oko smene i to ko će biti novi direktori, niko nije znao.

“Nikog nisam unapred obaveštavao o promenama. Svi su u četvrtak prvi put saznali za nove ili stare funkcije”, ističe on.

Niški Klinički centar ima 8 centara i ukupno 20 Klinika, a prema Radovanovićevim rečima, čak trećina kadra na njema biće promenjena.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com