Društvo

SLUČAJ NIŠKOG VASPITAČA: Pčelici neprihvatljive nestandardne metode rada

Pojedini roditelji srednje grupe vrtića Zvončić PU Pčelica, traže od uprave da vrati vaspitača Vladana Mikića, kome nije produžen ugovor. Oni su čak i preko društvenih mreža pokrenuli anketu pod nazivom “Vratite nam vaspitača Vladu”.

“Već tri meseca se mi, roditelji, borimo da ga vratimo našoj deci, ali uzalud. Idemo dalje, nećemo odustati”, kaže majka Marija Jovančić.

Dodaju da su zadovoljni kako brine i vaspitava decu i navode da se on i dalje svakog vikenda sa njima druži u obližnjem parkiću.

Svetlana Mitić, direktorka PU Pčelica

Direktorka PU Pčelica Svetlana Mitić objašnjava da je Vladan Milkić bio u radnom odnosu na određeno vreme. Nakon isteka roka na koji je radni odnos zasnovan, njemu je radni odnos prestao u skladu sa zakonom. Ustanova je prema njemu ispunila sve zakonske obaveze, isplaćene su mu sve zarade i iskoristio je godišnji odmor koji je stekao do dana prestanka radnog odnosa. Od trenutka prestanka radnog odnosa Vladanu Milkiću, nadležni inspekcijski organi su izvršili uvid u njegov personalni dosije i ustanovili da nema mesta nalaganju bilo kakvih mera iz nadležnosti inspekcije, a na okolnosti prestanka radnog odnosa Vladana Milkića.

U skladu sa svim ovim navedenim činjenicama, radni odnos Vladanu Milkiću prestao je u skladu sa zakonom, a Predškolska ustanova Pčelica nema nikakve obaveze prema njemu.

“Ja imam dopis u kome su se potpisale sve vaspitačice i medicinske sestre koje rade sa malim bebama u kojem me mole da Vladana Milkića ne vratim u njihov kolektiv. Nije se uklapao, bio je individualac, a ovo je timski rad i ja sam to uvažila”, istakao je Mitić.

Foto: Facebook Vladan Mikić

Direktorka kaže da je upoznata s tim da Vladan okuplja decu u parku i da sa njim radi poseban obrazovni rad i ocenila je taj postupak kao srozavanje profesije vaspitača.

“Okupljanje dece po parkovima i drugim javnim površinama u gradu isključivo je slobodna volja i lični scenario Vladana Milkića koji realizuje uz podršku nekolicine roditelja i nema apsolutno nikakvu podršku Ustanove”, dodaje Mitić.

Predškolska ustanova Pčelica deo je jedinstvenog sistema obrazovana i vaspitanja Republike Srbije i pod nadzorom je Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i osnivača – grada Niš.

“U ustanovi u kojoj boravi 6.000 mališana ima 430 vaspitača, koji rade svi po istom planu i programu na nivou Srbije malo je čudno da samo jedan vaspitač ima svoje posebne metode, što u jednoj ovakvoj ozbiljnoj obrazovnoj ustanovi nije prihvatljivo. Mi radimo po planu i programu Ministarstva prosvete i nikakvi drugi metodi rada sa decom nisu dozvoljeni. Nije se ponašao onako kako se očekuje od vaspitača koji radi sa decom”, rekla je Mitić.

Ustanova svoje aktivnosti realizuje po planu i programu nadležnog ministarstva i zato želimo da naglasimo da ćemo se, ubuduće, za svako pominjanje ustanove u negativnom kontekstu od strane Vladana Milkića obratiti nadležnim organima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com