DruštvoRegion

Ski sezona na Staroj planini kreće krajem decembra

Skijaška sezona na Babinom zubu biće otvorena 21. decambra, kada će JP Skijališta Srbije omogućiti svima besplatno skijanje, najavio je Boban Marković, direktor Turističke organizacije Knjaževac.

Skijalište “Babin zub” na Staroj planini najbliži je ski centar Nišlijama. Na samo 70 km, novim putem Svrljig-Kalna nikad nije bilo lakše i brže doći.

“JP Skijališta Srbije je najavilo da će 21. decembra biti otvorena ski sezona na Babinom zubu. Svake godine taj dan besplatno je skijanje za sve one koji se oprobaju na belim stazama”, rekao je Marković.

Na ovim stazama redovno svoje skijaško umeće oprobaju gosti iz Bugarske koji su prošle sezone dolazili u velikom broju, pojedinačno i organizovano. Veliki broj kamp prikolica bio je parkiran u ovom ski centru lane.

U ski centru na Staroj planini pored gondole i četvorosedne žičare, tu su i Sunčana dolina i Konjarnik. Na stazama u sezoni nema puno skijaša.

Deo skijališta je pokriven snežnim topovima, tako da je mala verovatnoća da će ski staze na Staroj planini ostati suve.

JP Skijališta Srbije svake godine organizuje i ski školu (Snow Sports Academy) koja je namenjena svima koji bi da nauče skijanje ili bording.

Ski karte na Staroj planini uvek su jeftinije nego na Kopaoniku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com