Društvo

Skandiranje i parole na večerašnjem protestu Nišlija

Drugi protest Nišlija koji su nezadovoljni izbornim rezultatima na upravo održanim predsedničkim izborima, upravo je u toku.

Oko pet stotina Nišlija okupljeno je bilo na početku protesta na Trgu kralja Milana, uz podršku članova Udruženog pokreta slobodnih stanara (UPSS).

Foto: Niške Vesti

“Mi nismo pijani hulihlgani vec akademski građani! Hoćemo odgovore na pitanja koja su ostala prećutana. Nećemo Cecu za ministarku kulture! Nećemo kad odemo na biro da nam kažu da nemamo posla.Svakog dana ćemo se okupljati!”, parole su koje nose okupljene Nišlije, sada već oko dve hiljade.

Foto: Niške Vesti

Čuje se glasno sandiranje “Nije moj predsednik”, “Lopovi” i “Izađite napolje”, javljaju novinari Niških Vesti koji sa terena prate protest.

Juče su ovakvi protiesti održani u samo tri grada u Srbiji danas se tačno u 18 sati okupilo građanstvo u čak 17.

Mi smo danas objavili Otvoreno pismo jednog studenta.

Đokica Jovanović, Udruženi pokret slobodnih stanara (UPSS)
Foto: Niške Vesti

Premijer Srbije i pobednik na upravo održanim predsedničkim izborima, Aleksandar Vučić, ranije danas rekao je da je Srbija demokratska zemlja i da svako ima pravo da iskaže svoje mišljenje, i da je to u redu, sve dok je mirno.

Nakon okupljanja na glavnom gradskom trgu, okupljene Nišlije nastavile su šetnju ulicama ka Narodnom pozorištu, a nemara im je da odu do Skupštine grada.

Foto: Niške Vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com